9 oktober 2017

Magazines: sterk communicatie-middel voor bedrijven

Relatiemagazines blijken nog steeds een sterk communicatiemiddel te zijn. Ondanks de wijdverbreide digitalisering van het medialandschap. Dat schrijft onderzoeksbureau MediaTest.

Het percentage ontvangers dat aangeeft het relatiemagazine in te zien, steeg de afgelopen jaren naar 72%. Dit percentage lag vier jaar eerder nog op 65% (2013). Opvallend is verder dat de relatiemagazines hoog worden beoordeeld, gemiddeld met een 7,5. Zowel relatiemagazines als personeelsbladen worden in 2016 en 2017 hoger beoordeeld dan in voorgaande jaren. Dat blijkt uit een benchmark die gebaseerd is op ongeveer 200 uitgevoerde lezersonderzoeken.

Veel waardering

De onderzoeksresultaten maken duidelijk dat het maken van een relatiemagazines geen verspilling is van tijd en geld. Slechts 7% van de ontvangers gooit een toegestuurd magazine ongelezen weg. Twee derde geeft aan minimaal de helft van de artikelen te lezen en gemiddeld besteedt men bijna 21 minuten aan het magazine. Daarnaast zien we dat bijna acht op de tien (78%) het (zeer) op prijs stelt het magazine van een bepaalde organisatie te ontvangen. Opvallend is dat 16% van de ontvangers die aangeven het magazine direct na ontvangst weg te gooien, tóch de ontvangst van het magazine op prijs stelt.

Middelenmix

Dit leidt tot de conclusie dat een magazine, ook onder de niet-lezers, bijdraagt aan het gevoel van waardering voor de organisatie. Ook in de middelenmix van jouw organisatie kan een traditioneel printmagazine dus niet ontbreken.

Meer weten?

Wil je meer weten over de mogelijkheden om een relatiemagazine te maken? Neem dan contact op met Verspreiden.com op, telefoon: 0113 70 02 02 of stuur je vraag naar support@trainews.nl.

Bron: http://www.mediatest.nl/magazines-blijven-sterk-communicatiemiddel-voor-bedrijven/

Huis-aan-huisverspreiding bestellen Direct Mail bestellen
Naar overzicht

Over de auteur

Verspreiden.com


De redactie van Verspreiden.com brengt je op de hoogte van het laatste nieuws in Nederland en België over huis-aan-huisverspreiding, direct-mail en drukwerk.
Meer over Verspreiden.com