22 november 2018

Maak werk van een (nog) betere reclamefolder

De papieren reclamefolder heeft een netto bereik van 84 procent. Daarmee is de reclamefolder nog altijd een sterk communicatiemiddel. Hoe haal je als ondernemer het beste rendement uit je reclamefolder? Wij geven je graag wat tips.


1. Wees relevant

Een reclamefolder moet duidelijk maken wat jij voor de lezer kunt betekenen en die lezer moet daar ook belangstelling interesse in hebben of krijgen. Daarbij kunnen je doelgroep, maar ook het product, de prijs, service of locatie een rol spelen. Heel simpel: in de zomer wil niemand een kerstboom.

2. Kies voor crossmediaal

Maak je reclamefolder onderdeel van je omnichannel strategie. Dit betekent dat je meerdere kanalen inzet om zichtbaar te zijn bij je klanten.

3. Kracht van herhaling

Met herhaling creëer je bewustzijn, traffic en contact.

4. Zorg voor een goede call-to-action

Veel mensen gebruiken folders ter oriëntatie, maar een folder is zeker ook een actiemedium. Het moet ervoor zorgen dat mensen fysiek langsgaan bij jouw winkel, restaurant of sportschool.

5. Ken je doelgroep

Kruip in de huid van je klanten. Waarom komen ze bij jou? Deze klantkennis is niet alleen onmisbaar binnen het ondernemerschap, maar ook essentieel als je een folder wilt verspreiden. Het in beeld brengen van je klanten is niet per se heel moeilijk. Je kunt bijvoorbeeld aan de kassa vragen naar iemands postcode. Blijkt dat een aantal klanten in dezelfde straat of buurt wonen, dan is de kans groot dat hun buren ook potentiële klanten zijn.

6. Informeer je medewerkers

Zorg altijd voor afstemming met de werkvloer. Een mooie actie in de folder die mensen naar jouw winkel trekt, moet duidelijk in de schappen liggen. Zorg ook altijd dat je medewerkers op de hoogte zijn van acties.

7. Overleg met de drukkerij

De kennis die een drukkerij in huis heeft over papierkwaliteit en inkt is groot. Door gebruik te maken van die kennis, zorg je voor een uiting die opvalt in een folderpakket en past bij wat jij wilt uitstralen.

8. Denk aan samenwerking

Er zijn merkfabrikanten die graag tegen betaling gebruik willen maken van je folderruimte. Bovendien beschikken fabrikanten vaak over goed beeldmateriaal waarvan je als retailer gebruik kunt maken.

Reclamefolders maken?

Wij weten alles van het maken en verspreiden van reclamefolders. Weten hoe? Neem contact op met Verspreiden.com op, telefoon: 0113 70 02 02 of stuur je vraag naar support@trainews.nl.

Huis-aan-huisverspreiding bestellen Direct Mail bestellen
Naar overzicht

Over de auteur

Verspreiden.com


De redactie van Verspreiden.com brengt je op de hoogte van het laatste nieuws in Nederland en België over huis-aan-huisverspreiding, direct-mail en drukwerk.
Meer over Verspreiden.com