11 mei 2018

Maak een relatiemagazine dat gelezen wordt

Wil je een aantrekkelijk relatiemagazine maken? Een goede keuze, als je op een professionele manier werk wil maken van je externe communicatie. Het biedt je de mogelijkheid om klanten en relaties op de hoogte te houden van het wel en wee in jouw bedrijf.

Hoe een relatiemagazine eruit moet zien, hangt natuurlijk af van de organisatie. Eén aspect is echter altijd belangrijk: mensen. Want mensen lezen nu eenmaal graag over mensen. Dat het in het relatiemagazine dus niet altijd over jouw producten of diensten hoeft te gaan, onderstrepen we met deze 5 tips voor leuke rubrieken in je personeelsmagazine:

1. Keek op de week

In deze rubriek beschrijft een van je medewerkers wat hij of zij zoal in een week doet. Natuurlijk met aansprekende foto’s erbij! Maandag: belangrijke vergadering. Dinsdag: op bezoek bij een klant, enz.

2. Column

Of hij nu door een collega, relatie of de baas zelf wordt geschreven, een column doet het altijd goed. Althans, als het een goede column is. Humor en/of een uitgesproken mening is hier zeker op zijn plaats. En het onderwerp hoeft echt niet altijd werk gerelateerd te zijn.

3. De werkplek van één van je klanten…

Wat ligt er allemaal op zijn bureau? In De werkplek van … geeft een klant antwoord een inkijkje in zijn of haar werkplek. Ongemerkt kun je hiermee natuurlijk ook jullie goede relatie benadrukken.

4. Jouw mening

Het is altijd leuk om je mening te spiegelen aan die van anderen. Een stelling past dus heel goed bij een relatiemagazine. Kies een prikkelende uitspraak, of een actueel onderwerp en vraag vijf relaties om hun mening.

5. De fotoreportage

Het personeelsfeest, een event, een jubileum, een verhuizing, de eerste paal of het hoogste punt. Tal van onderwerpen lenen zich voor een aansprekende fotoreportage in het relatiemagazine. Let op de kwaliteit en op hetgeen op de foto’s staat. Niet teveel drank, niet teveel bloot en ga na, indien van toepassing, of iedereen de juiste persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM’s) draagt.

Een relatiemagazine maken?

We hebben nog veel meer tips en nemen graag de tijd om je daar alles over te vertellen. Neem contact op met Verspreiden.com op telefoon: 0113 70 02 02 of stuur een e-mail naar support@trainews.nl.

Huis-aan-huisverspreiding bestellen Direct Mail bestellen
Naar overzicht

Over de auteur

Verspreiden.com


De redactie van Verspreiden.com brengt je op de hoogte van het laatste nieuws in Nederland en België over huis-aan-huisverspreiding, direct-mail en drukwerk.
Meer over Verspreiden.com