Drukken en verspreiden? Tot 12 november krijg je 10% korting op je verspreiding!
Maak en verspreid een coronaprotocol

Snel en eenvoudig jouw flyers, folders of drukwerk laten verspreiden

24 september 2020

Maak en verspreid een coronaprotocol

Misschien overweeg je om binnenkort de deuren van je bedrijf weer te openen voor werknemers en bezoekers. Dat kan als je de juiste voorzorgsmaatregelen neemt.  Maak een duidelijk coronaprotocol en laat dit vervolgens huis aan huis bezorgen. Dan hebben je medewerkers tijd en ruimte om de afspraken tot zich te nemen.

De overheid vraagt bedrijven om een coronaprotocol op te stellen. Daarin staan afspraken om veilig terug te kunnen keren naar de werkomgeving. Maak een en ander zo duidelijk mogelijk. Schrijf heldere taal, gebruik korte zinnen en werk zo mogelijk met pictogrammen.

Heldere taal

Wil je dat iedere werknemer en bezoeker het protocol begrijpt, schrijf dan op taalniveau B1. 80% van de bevolking begrijpt dit taalniveau. Als je je teksten op dit niveau schrijft, weet je dat het grootste deel van de bevolking ze kan lezen en begrijpen. En dat je tegelijkertijd de essentie van je boodschap kan behouden. Je kunt een coronaprotocol prima op B1-niveau schrijven.

Gebruik korte zinnen

Door korte, actieve zinnen te schrijven, worden je teksten leesbaarder. Je lezers zijn dan gemotiveerder om door te lezen en jij kunt jouw boodschap, inclusief call to action, beter overbrengen.

Werk met pictogrammen

Pictogrammen kunnen in één oogopslag iets duidelijk maken. Sommige mensen hebben moeite met lezen of kunnen niet lezen, maar door pictogrammen kunnen ze toch zien wat er bedoeld wordt.

Hulp nodig?

Bij Vrerpsreiden.com ontwerpen, drukken en verspreiden we drukwerk. Ook jou drukwerk! Weten hoe? Dat vertellen we graag. Neem contact op met Verspreiden.com op, telefoon: 0113 70 02 12 of stuur je vraag naar support@verspreiden.com.