Maak een succes van direct mail

Snel en eenvoudig jouw flyers, folders of drukwerk laten verspreiden

26 april 2019

Maak een succes van direct mail

Direct mail wérkt, ook nu! Want niet iedereen is altijd online. Sterker nog, steeds meer mensen kiezen voor een leven dat zoveel mogelijk offline is. Daarmee neemt de waarde van print weer toe. Het is dus nog steeds interessant om direct mail te versturen. En het wordt alleen maar weer interessanter!

Consumenten zijn niet allemaal en altijd online te vinden. Direct mail is daarom nog steeds relevant. Sterker nog, uit Brits onderzoek blijkt dat print aan een comeback bezig is. Volgens ditzelfde onderzoek neemt de waardering van jongeren voor dit ‘oude’ medium toe. Het lezen van print is voor veel mensen een momentje van ontspanning geworden. Bovendien wordt de inhoud als ‘dieper’ ervaren dan bij online lezen. Ook beschouwen de lezers de informatie uit de direct mail als ‘meer betrouwbaar’. Dat heeft ook te maken met het feit dat mensen steeds minder post ontvangen. Voor de brieven die wél op de deurmat vallen, neemt de attentiewaarde dus toe.

Persoonlijk contact

Om echt contact te maken met de lezer is het personaliseren van de direct mail belangrijk. Dat gaat verder dan de juiste naamgeving. Speel bijvoorbeeld in op persoonlijke interesses en gedrag. Want uiteindelijk gaat het vooral om relevantie van jouw direct mail voor de lezer ervan.

Maak een goede call-to-action

Het doel van jouw direct mail is natuurlijk conversie. Daarom moet iedere direct mail een duidelijke call-to-action hebben. Zo is het voor de lezer meteen duidelijk wat hij of zij moet doen. Traditioneel wordt deze altijd herhaald onderaan in de PS, zo ziet de lezer binnen een paar seconden wat de bedoeling is. Voorbeelden van goede call-to-actions zijn: ‘Koop een product en krijg er één cadeau’, ‘Verjaardagsaanbieding!’ of ‘Gratis transport!’

Kies voor passende afbeeldingen

Een goede direct mail ziet er verzorgd uit. Niet alleen de tekst moet juist zijn, óók het hele plaatje. Daarom is het belangrijk om passende foto’s en afbeeldingen toe te voegen. Sluit zo goed mogelijk aan bij de belevingswereld van jouw doelgroep.

Wees betrouwbaar

Bij marketing draait alles om betrouwbaarheid. Consumenten kopen graag van bedrijven die ze vertrouwen en waarmee ze goede ervaringen hebben. Hierbij speelt reputatie ook een grote rol. Bied met jouw direct mail daarom interessante content aan en probeer een probleem op te lossen. Dan wordt je direct mail graag gelezen. Wees zo betrouwbaar mogelijk. Vraag andere klanten om een recensie over jouw bedrijf te schrijven en voeg deze toe. Een foto van het team kan ook; dit geeft de campagne een persoonlijk tintje.

Meer weten over direct mail?

We vertellen je er graag alles over. Neem vandaag nog contact op met Verspreiden.com op,telefoon: 0113 70 02 02 of stuur je vraag naar support@trainews.nl.