16 juni 2022

Maak een flyer voor je museum

Ook voor jouw museum wérkt een flyer. Verspreid deze niet alleen huis aan huis, maar denk ook na over andere locaties waar je jouw doelgroep kunt bereiken. Een flyer leent zich er namelijk bij uitstek voor om op andere manieren verspreid te worden. Zo loont het in de zomer zeker de moeite om in toeristische (bad)plaatsen de flyers voor jouw museum op straat uit te delen, bijvoorbeeld tijdens een braderie of toeristenmarkt of te verspreiden via de receptie van het vakantiepark.

Een flyer is dé manier om aandacht te vestigen op jouw museum. Vertel daarin iets over de vaste collectie en de (tijdelijke) exposities in het museum en de mogelijkheden die het museumcafé of de museumshop bieden. Heb je activiteiten voor kinderen in het museum? Vertel erover in je flyer! Kortom, maak in je flyer duidelijk wat de bezoeker mag verwachten van jouw museum.

Ontwerp museum flyer

Flyers moeten snel en makkelijk te lezen zijn. Hou de boodschap daarom kort en helder. En zorg ervoor dat je de ‘tone of voice’ afstemt op je doelgroep. Ga je inderdaad in toeristencentra je flyers verspreiden, kies dan ook voor het gebruik van Engels en Duits in je flyer of maak aparte flyers in die taal. Lezers bepalen vaak binnen een paar seconden of ze je museum flyer interessant vinden. Daarvoor scannen ze onbewust de beeldbepalende elementen op je flyer, zoals de titel, de tussenkopjes en de illustraties. Het is daarom belangrijk om daaraan aandacht te besteden. Met een flyer geef je letterlijk een gezicht aan jouw museum.

Flyers verspreiden

Je kunt flyers huis aan huis laten verspreiden, bijvoorbeeld op basis van postcodegebied. Naast de postbode kun je ook kiezen voor bezorging met het huis aan huisblad. Een ander idee is om flyers uit te delen op plaatsen waar veel mensen uit jouw doelgroep komen. Het promotiemedewerkers team dat flyert, vertegenwoordigt jouw museum. De eerste indruk is dan ook zeer belangrijk. Realiseer je daarom dat flyeren meer is dan het uitdelen van flyers. De promotiemedewerkers werken ook aan een positieve ervaring bij jouw museum.

Flyers maken?

Wil je gaan flyeren voor je museum en heb je flyers nodig? Wij maken ze graag! Neem contact op met Verspreiden.com op 0113 70 02 02 of stuur je vraag naar support@trainews.nl.

Huis-aan-huisverspreiding bestellen Direct Mail bestellen
Naar overzicht

Over de auteur

Verspreiden.com


De redactie van Verspreiden.com brengt je op de hoogte van het laatste nieuws in Nederland en België over huis-aan-huisverspreiding, direct-mail en drukwerk.
Meer over Verspreiden.com