22 februari 2023

Maak een flyer voor de Museumweek

De jaarlijkse Museumweek vindt dit jaar plaats van 31 maart t/m 7 april. Die week is een mooi moment om extra bezoekers naar je museum te trekken. Dat lukt nog beter door met een flyer mee te liften op de publiciteit rondom de Museumweek. De inhoud van de flyer bepaal je zelf!

Een flyer is een goede, voordelige manier om laagdrempelig een grote groep mensen te bereiken. Gebruik de flyer bijvoorbeeld om je museum te presenteren of wees iets specifieker en ga in op de activiteiten van het museum tijdens de Museumweek. Een andere optie is dat je je specifiek richt op één doelgroep, bijvoorbeeld jongeren. Misschien heb je tijdens de Museumweek een speciaal aanbod voor hen. Een flyer is dan dé manier om dat kenbaar te maken. De verspreiding van je flyer kun je dan wellicht regelen via scholen voor lager, middelbaar en/of hoger onderwijs.

Maak een museale flyer
Een museale flyer is wellicht overdreven, maar maak minstens een flyer die goed past bij de uitstraling van jouw museum. Zo vergt een museum voor oudheden een andere look and feel dan een museum voor moderne kunst of fotografie. Realiseer je dat de eerste kennismaking met je museum al direct via de flyer gebeurt. De eerste indruk is dus belangrijk. Met een goed vormgegeven flyer en een duidelijke call to action verleid je mensen om tijdens de Museumweek (of daarna) naar je museum te gaan!

Flyers verspreiden
Flyers verspreiden regel je heel eenvoudig via gespecialiseerde bureaus, zoals Verspreiden.com. In het geval van Verspreiden.com is het mogelijk om het verspreidingsgebied van je flyer tot op postcodeniveau nauwkeurig te bepalen. Zo weet je zeker dat je flyer op de juiste deurmat valt!

Aan de slag met jouw flyer?
Bij Verspreiden.com gaan we graag met jouw flyer aan de slag. We denken graag met je mee over manieren om op een laagdrempelige manier met je museum in beeld te komen bij (potentiële) bezoekers. Meer weten? Neem contact op met Verspreiden.com op 0113 70 02 02 of stuur je vraag naar support@trainews.nl.

Huis-aan-huisverspreiding bestellen Direct Mail bestellen
Naar overzicht

Over de auteur

Verspreiden.com


De redactie van Verspreiden.com brengt je op de hoogte van het laatste nieuws in Nederland en België over huis-aan-huisverspreiding, direct-mail en drukwerk.
Meer over Verspreiden.com