30 december 2021

Lokale marketing werkt!

Met lokale marketing bedoelen we dat je jouw marketingactiviteiten richt op een lokaal of regionaal publiek. Deze vorm van marketing wordt steeds vaker gebruikt omdat je de marketingactiviteiten op deze manier persoonlijk kunt maken. Lokale marketing is natuurlijk vooral interessant voor bedrijven die voor hun omzet voor een belangrijk deel afhankelijk zijn van mensen uit de regio. Denk bijvoorbeeld aan supermarkten, lokale mkb-bedrijven, winkeliers en restaurants.

Het voordeel van lokaal adverteren, zowel offline als online met bannercampagnes, is dat je daarmee specifieke zaken van jouw lokale bedrijf kunt belichten. Je kunt daarbij denken aan tijdelijke acties, openingstijden of de sponsoring van een lokale vereniging of evenement. Door te targetten op geografie en in te spelen op de behoeftes van jouw (potentiële) klanten, maak je jouw reclame boodschap extra relevant.

Online zichtbaar

Met online zichtbaarheid, bijvoorbeeld door middel van een online bannercampagne, kun je jouw advertentie laten zien aan mensen in een bepaalde woonplaats of in een straal van een aantal kilometers rondom jouw bedrijf, winkel of restaurant. Dit zorgt ervoor dat je gerichter kunt adverteren en je budget daardoor beter wordt besteed. Door de data die je verkrijgt uit de advertenties kun je jouw advertentie optimaliseren. Hierdoor wordt deze weer relevanter voor je (potentiële) klanten.

Meer weten?

Wil je meer weten over lokale marketing en hoe wij je daarbij kunnen ondersteunen, zowel offline als online? Neem dan contact met ons op. Wij kijken dan samen met jou naar de mogelijkheden. Je kunt Verspreiden.com bereiken via telefoon 0113 70 02 02 of e-mail support@trainews.nl.

Huis-aan-huisverspreiding bestellen Direct Mail bestellen
Naar overzicht

Over de auteur

Verspreiden.com


De redactie van Verspreiden.com brengt je op de hoogte van het laatste nieuws in Nederland en België over huis-aan-huisverspreiding, direct-mail en drukwerk.
Meer over Verspreiden.com