15 oktober 2020

Lokale flyer voor lokale goede doelen

Flyers zijn een prima middel om in te zetten voor lokale goede doelen. En die zijn er volop. De Voedselbank, de tweedehandskledingbeurs, een inzamelactie voor een zieke inwoner of een actie voor het dierenasiel. Op tal van manieren zijn burgers bezig met het enthousiasmeren en motiveren van hun dorps- of stadsgenoten om een bijdrage te leveren aan hun goede doel. 

Een flyer is een handig en goedkoop medium. Het beslaat maar één vel papier dat aan weerszijden kan worden bedrukt. De verspreiding kan heel lokaal worden geregeld, letterlijk tot op postcodeniveau. Zo weet je zeker dat je de juiste mensen bereikt. Trek bijvoorbeeld een cirkel van 10 kilometer om het dierenasiel of de locatie van de tweedehandskledingbeurs en kijk welke postcodes daar gebruikt worden.

3 andere tips voor een goede doelen flyer:

  1. Structuur
    Een flyer moet een logische structuur hebben om effectief te zijn. Kies een sterke titel , denk na over de boodschap en focus je daarop. Kies een duidelijke afbeelding , aangezien dit het eerste is wat de aandacht trekt en waarschijnlijk bepalend is of de ontvanger de flyer zal lezen of niet. Vergeet de call to action, of wel de oproep tot actie niet. Je wil immers wél dat je flyer iets oplevert voor het goede doel!
  2. Titel: Kort, goed zichtbaar, gecentreerd
    In het algemeen is een titel van 3 tot 5 woorden ideaal. Kies voor een groter lettertype dan de rest van de tekst. De titel van de flyer moet in de regel leesbaar zijn van een meter of drie. Gecentreerde tekst is het eerste wat opvalt, dus zorg dat de titel altijd in het midden van de flyer staat.
  3. Boodschap
    Zorg dat de boodschap op de flyer zo persoonlijk mogelijk is. De ontvanger moet het gevoel krijgen dat hij/zij direct wordt aangesproken. Probeer kort en to-the-point te zijn. Minder is meer. Leg uit wie je bent, wat je doet en wat je met je goede doel nastreeft.

Meer weten over flyers?

Wil je meer weten over de mogelijkheid van flyers voor jouw lokale goede doelenorganisatie? We adviseren je graag over de mogelijkheden. Neem contact op met Verspreiden.com op 0113 700 212 of stuur je vraag naar support@verspreiden.com.

Huis-aan-huisverspreiding bestellen Direct Mail bestellen
Naar overzicht

Over de auteur

Verspreiden.com


De redactie van Verspreiden.com brengt je op de hoogte van het laatste nieuws in Nederland en België over huis-aan-huisverspreiding, direct-mail en drukwerk.
Meer over Verspreiden.com