20 september 2022

Lokaal shoppen kan ook online

Lokaal winkelen wordt tegenwoordig steeds belangrijker. Mede door corona hebben we de kracht van lokaal ontdekt. Het kost minder vervoersbewegingen, de winkelier of producent is bekend, de keten is transparant en je steunt de lokale economie. Steeds meer mensen kiezen daarom voor lokaal. Weet je dat je als lokale ondernemer niet alleen offline hoeft te communiceren met je klanten. Ook online kun je veel doen om je lokale klanten te bereiken. Naast een website en social media is een online banner campagne een slimme manier om je klanten te verleiden jouw winkel te bezoeken.

Eigenlijk kun je online banners het best vergelijken met advertenties in een krant of tijdschrift. Een bannercampagne zorgt voor naamsbekendheid, het opbouwen van een merk of het communiceren van een actie.

Grafische reclame-uitingen
Online banners zijn grafische reclame-uitingen. Met die banners adverteer je op andere websites, zoals lokale nieuwswebsites.  Door op de banner te klikken wordt jouw web pagina geopend waar je meer informatie kunt geven over jouw winkel of specifieke promotie. Zorg daarom ook altijd voor een duidelijke call to action.

Lokaal bereik
Het bereik van online banners is afhankelijk van hoe je ze instelt. Zo kun je op vrij algemene websites een groot publiek bereiken. Maar zo’n groot bereik heeft vaak weer minder relevantie dan wanneer je op specifieke websites adverteert. Bijvoorbeeld heel lokaal. Afhankelijk van jouw voorkeur is het mogelijk om jouw (potentiële) klanten lokaal te targeten, bijvoorbeeld in de provincie, gemeente of een straal rondom je bedrijf. Natuurlijk bepaal je zelf in welke regio(‘s) of postcodegebieden jouw online banner te zien is.

Starten met online banners?
Met een slimme online banner campagne kun je ervoor zorgen dat de online banners alleen getoond worden aan de mensen die wonen in de door jou opgegeven regio. Juist door deze zeer gerichte manier van werken, verbeteren de resultaten van jouw online banner campagne. Wil je meer weten over banner marketing? Of welke andere mogelijkheden wij bieden voor betere online vindbaarheid? Neem gerust contact met ons op: Verspreiden.com op, telefoon: 0113 70 02 02 of stuur je vraag naar support@trainews.nl

Huis-aan-huisverspreiding bestellen Direct Mail bestellen
Naar overzicht

Over de auteur

Verspreiden.com


De redactie van Verspreiden.com brengt je op de hoogte van het laatste nieuws in Nederland en België over huis-aan-huisverspreiding, direct-mail en drukwerk.
Meer over Verspreiden.com