21 december 2021

Lezers blijven print waarderen

Lezers blijven print waarderen. Met print magazines worden 10,3 miljoen mensen van 13 jaar en ouder bereikt. Dit is 70 procent van de Nederlandse bevolking, schrijft Magazine Media Associatie (MMA). Recent onderzoek wijst uit dat Nederlanders gemiddeld 23 magazinenummers per jaar lezen. Met name vrouwen, 50-plussers en welgestelden lezen veel magazines.”

Opvallend is de stap richting digitalisering. Daardoor zijn magazines inmiddels meer dan print alleen. Magazines zijn vaak ook actief op meerdere online platformen. Er is nog nooit zoveel magazine content geconsumeerd als nu. Het coronajaar heeft de digitalisering verder versneld. Inmiddels is ‘online’ goed voor ongeveer de helft van het totale bereik van magazinemerken. Een gemiddeld magazinemerk dat zowel via print als online verschijnt, bestaat voor 54 procent uit lezers die uitsluitend online het magazine lezen. 41 Procent leest alleen print en 5 procent combineert print en online.

Magazines maken

Wil je je eigen bedrijfsmagazine of personeelsmagazine maken, dan kun je overwegen om ook een online variant in te zetten. Daarmee verhoog je het bereik. Wij zijn je graag van dienst! Weten hoe? Bel daarom vandaag nog naar Verspreiden.com, telefoon: 0113 70 02 02 of stuur je vraag naar support@trainews.nl

Huis-aan-huisverspreiding bestellen Direct Mail bestellen
Naar overzicht

Over de auteur

Verspreiden.com


De redactie van Verspreiden.com brengt je op de hoogte van het laatste nieuws in Nederland en België over huis-aan-huisverspreiding, direct-mail en drukwerk.
Meer over Verspreiden.com