24 augustus 2023

Let’s get phygital

Met phygital wordt de combinatie van offline en online communicatie bedoeld, een samentrekking van physical en digital. Zo kun je bijvoorbeeld direct mail en online marketing, zoals e-mail of online banners, combineren.

Direct mail leent zich hier uitstekend voor. Voor het eerste contactmoment benader je een nieuwe klant via de brievenbus. Zorg dat je opvalt! Kies bijvoorbeeld voor een in het oog springend kenmerk, zoals een persoonlijke ansichtkaart, een brief met een flyer of een envelop met een bobbel (met andere woorden een kleine attentie). Prikkel daarnaast de nieuwsgierigheid en verras je klant met bijvoorbeeld een opvallende kleur, vorm of geur.

Online: e-mail of online bannering

Daarna kun je een e-mail met een actieknop verzenden. Als je (potentiële) klant dan jouw online bericht leest en deze boodschap ook al offline heeft gezien, is de kans groter dat hij op jouw online aanbod ingaat. Bovendien is de call-to-action via internet vaak met één muisklik te regelen. Dat is voor je klant natuurlijk extra gemakkelijk. Verstuur je liever geen e-mail, bijvoorbeeld omdat je daarvoor geen toestemming hebt, dan kun je kiezen voor online bannering. Via Zichtbaar.nu kun je je online banner campagne heel eenvoudig regelen.

Direct mail bestellen

Maar eerst de direct mail! Die kun je heel eenvoudig bestellen in onze webshop.

Huis-aan-huisverspreiding bestellen Direct Mail bestellen
Naar overzicht

Over de auteur

Verspreiden.com


De redactie van Verspreiden.com brengt je op de hoogte van het laatste nieuws in Nederland en België over huis-aan-huisverspreiding, direct-mail en drukwerk.
Meer over Verspreiden.com