Leren van de impact van Allerhande

Snel en eenvoudig jouw flyers, folders of drukwerk laten verspreiden

24 december 2019

Leren van de impact van Allerhande

Bij de supermarkten van Albert Heijn lagen in december ruim twee miljoen exemplaren van de kerst-editie van het klantenmagazine Allerhande. Dit magazine heeft ruim tweehonderd bladzijdes, vol recepten, verhalen, foto’s en reclame. Het blad bepaalt hiermee voor een belangrijk deel wat Nederland met kerstmis eet.

 

De eerste Allerhande verscheen in 1954 – toen nog op krantenformaat. De kersteditie blijft de belangrijkste voor het concern. Een gratis magazine meenemen uit de supermarkt wil natuurlijk niet zeggen dat alle lezers de kerstgerechten ook daadwerkelijk gaan maken. Toch heeft Albert Heijn hiervan wel een goed beeld. Uit onderzoek blijkt dat circa 1 op de 3 lezers zijn gasten iets voorschotelt wat in de Allerhande heeft gestaan.

Sterk communicatiemiddel

Ondanks de wijdverbreide digitalisering van het medialandschap, blijken relatiemagazines nog steeds een sterk communicatiemiddel. Het percentage ontvangers dat aangeeft het magazine in te zien, steeg de afgelopen jaren gestaag naar 72% (2017, 2013: 65%). En de magazines worden gemiddeld hoog beoordeeld met een 7,5. Deze cijfers maken duidelijk dat het maken van een relatiemagazine geen verspilling is van tijd en geld. Slechts 7% van de ontvangers gooit een toegestuurd magazine ongelezen weg. Twee derde geeft aan minimaal de helft van de artikelen te lezen en gemiddeld besteedt men bijna 21 minuten aan het magazine. Daarnaast zien we dat bijna acht op de tien (78%) het (zeer) op prijs stelt het magazine van een bepaalde organisatie te ontvangen. Opvallend is dat 16% van de ontvangers die aangeven het magazine direct na ontvangst weg te gooien tóch de ontvangst van het magazine op prijs stelt.

Relatiemagazine maken?

Dezelfde impact als de Allerhande is moeilijk te evenaren, maar we durven wel te stellen dat een magazine, ook onder de niet-lezers, bijdraagt aan het gevoel van waardering voor jouw bedrijf. Zullen we eens praten over de mogelijkheden?  Neem contact op met Verspreiden.com, telefoon: 0113 70 02 12 of stuur een e-mail naar support@verspreiden.com.