17 mei 2016

Laat de folder voor je werken

De NOM Folder Monitor geeft inzicht in het bereik en het effect van folders en de houding van de consument ten opzichte van folders. Hierin zijn zowel huis-aan-huis folders als digitale folders meegenomen.

Het folderbereik onderzoek geeft inzicht in het bereik van de papieren folder (wekelijks 11,5 miljoen Nederlanders) en de digitale folder (3,8 miljoen Nederlanders). Een kwart van de Nederlanders leest zowel papieren als digitale folders. Gemiddeld besteden we 17 minuten per week aan het lezen van folders. Bijna twee derde van de lezers overweegt een aankoop na het lezen van folders en bijna de helft (48%) koopt regelmatig een aanbieding uit de folders.

Folders lezen

De meeste Nederlanders vinden het lezen van folders gewoon leuk. Ze zien het doorbladeren en lezen van folders als een moment van ontspanning. Natuurlijk zijn er ook andere redenen om de huis aan huis verspreide folders te lezen. Daarbij kun je denken aan het speuren naar speciale aanbiedingen of het gebruik van de folder om winkels en producten met elkaar te vergelijken. Ruim een derde van de lezers heeft belangstelling voor nieuwe producten en vindt inspiratie in de folder.

Avond voor folder

De avond is voor veel mensen een favoriet moment om de folders te bekijken (41%). Uit het folderonderzoek blijkt verder dat het voor ruim de helft van de Nederlanders een groot gemis zou zijn als de folders niet meer in de brievenbus lagen.

Folders en emoties

Papieren folders hebben meer dan digitale folders invloed op de emotie. Ze leiden ook sneller tot een aankoop (49% tegen 36%).
De resultaten van de NOM Folder Monitor zijn representatief voor de Nederlandse bevolking van 13 jaar en ouder met toegang tot internet, folderlezers én niet-folderlezers.

Folders verspreiden?

Wil je meer informatie over de verspreiding van folders? Daar kunnen we je alles over vertellen. Neem contact op met Verspreiden.com op 0113 70 02 02 of mail je vraag naar support@trainews.nl.

Huis-aan-huisverspreiding bestellen Direct Mail bestellen
Naar overzicht

Over de auteur

Verspreiden.com


De redactie van Verspreiden.com brengt je op de hoogte van het laatste nieuws in Nederland en België over huis-aan-huisverspreiding, direct-mail en drukwerk.
Meer over Verspreiden.com