29 maart 2016

Kleur communiceert

Bij het maken en samenstellen van je folder is het logisch dat veel aandacht uitgaat naar het design en de lay-out. Dat is niet voor niets. Onderzoek toont aan dat 90% van de informatie, die door het brein wordt verwerkt, visueel is. Visuele informatie wordt maar liefst 60.000 keer sneller verwerkt dan tekst. Het is dus geen slecht idee om hier goed over na te denken bij het samenstellen van je huis aan huis folder.

Kleurgebruik is een simpele toevoeging om meer conversie uit je folder te realiseren. Want kleur heeft effect op de gemoedstoestand, perceptie en uiteindelijk het gedrag van de lezer van je folder. Elke kleur heeft een betekenis. En elk aspect dat voor een associatie zorgt, heeft invloed op het gedrag.

Invloed naamsbekendheid

Het kleurgebruik heeft ook invloed op de naamsbekendheid. Zo vergroot het gebruik van duidelijke kleuren die geassocieerd met het bedrijf kunnen worden, de herkenning van een merk met 80%. Toch goed om rekening mee te houden bij het ontwerpen van je folder.

Betekenis en associatie kleuren

Kleur Associatie Waar gebruiken?
Geel Optimistisch en Jong Snel de aandacht grijpen
Rood Energie Wanneer je urgentie wil creëren
Blauw Betrouwbaarheid en veiligheid Banken en bedrijven
Groen Rijkdom en rust Om een rustgevoel te creëren
Oranje Agressie Call to Action knoppen
Roze Romantisch en vrouwelijk Vrouwelijke producten
Zwart Kracht Dure en luxe producten
Paars Zacht en kalmte Verzorgingsproducten


Verspreiding van kleurrijke folders

Wil je meer informatie over de verspreiding van kleurrijke folders? Daar kunnen we je alles over vertellen. Neem contact op met Verspreiden.com op 0113 70 02 02 of mail je vraag naar support@trainews.nl.

Huis-aan-huisverspreiding bestellen Direct Mail bestellen
Naar overzicht

Over de auteur

Verspreiden.com


De redactie van Verspreiden.com brengt je op de hoogte van het laatste nieuws in Nederland en België over huis-aan-huisverspreiding, direct-mail en drukwerk.
Meer over Verspreiden.com