24 mei 2022

Klantcontact werkt beter met drukwerk

Wil je als bedrijf effectief met je klanten communiceren? Dan kun je dat het beste doen met drukwerk en fysieke post. Dit blijkt uit nieuw Brits onderzoek naar klantcontact. Dit onderzoek wijst uit dat mensen informatie die ze van papier kunnen lezen, beter begrijpen. En dat niet alleen. Ze bewaren de informatie ook langer en gaan bovendien vaker tot actie over.

Volgens Royal Mail Marketresearch werd vorig jaar bijna de helft van de deelnemers aan het onderzoek aangemoedigd om over te stappen op papierloze communicatie. Toch stapte slechts een kwart daadwerkelijk over. Dit toont aan dat de voorkeur voor fysieke post in klantcontact nog altijd groot is. Meer dan vier op vijf mensen (88%) leest die post geheel of gedeeltelijk. Voor e-mail is dat 76%, voor sms-berichten 58% en voor app-meldingen 44%.

Drukwerk beter begrijpen

Het onderzoek laat zien dat mensen complexe informatie beter begrijpen als het op papier staat. Bovendien zien ze hierdoor de informatie ook minder snel over het hoofd, in vergelijking met berichten via digitale kanalen. Uit het onderzoek blijkt ook dat post onder generatie Z en millennials goed scoort. Ze waarderen het persoonlijke contact van een fysieke klant-mailing. Zo opent 85% de post, 65% bewaart het en 49% gebruikt het om later in actie te komen.”

Post is effectief als

Het is mogelijke om belangrijke momenten te onderscheiden waarop drukwerk en fysieke post bijzonder effectief is. Dat is als:

  • de communicatie grondig moet worden gelezen;
  • de ontvangers actie moet ondernemen naar aanleiding van de informatie;
  • informatie belangrijk is, of complex;
  • het moet worden bewaard als referentie of wanneer veiligheid of privacy een probleem kan zijn.

Drukwerk versturen?

Wil je drukwerk versturen en kies je voor fysieke post? Dat verzorgen wij graag voor jou. Weten hoe? Neem dan eens contact met ons op: Verspreiden.com op, telefoon: 0113 70 02 02 of stuur je vraag naar support@trainews.nl.

Huis-aan-huisverspreiding bestellen Direct Mail bestellen
Naar overzicht

Over de auteur

Verspreiden.com


De redactie van Verspreiden.com brengt je op de hoogte van het laatste nieuws in Nederland en België over huis-aan-huisverspreiding, direct-mail en drukwerk.
Meer over Verspreiden.com