28 december 2015

Kiezen voor ‘ouderwets’ papier

Print is ook een effectief middel in combinatie met andere media. Zo kan het zorgen voor meer verkeer naar de website. Dit is één van de statements in een recent artikel op Sprout.nl met de titel ‘5 redenen om ouderwets voor papier te kiezen’. We zien hierin opnieuw bevestigd dat drukwerk, huis-aan-huis verspreide folder en brochures nog steeds een goede keuze zijn.

In het artikel schrijft Kirsten Munk dat papier zijn functie nog lang niet verloren heeft. Sterker nog, voor bepaalde doeleinden is communiceren met papier en print eenvoudigweg de beste keuze.

1. Winkels en horeca

Flyers of brochures zijn een bijzonder geschikt communicatiemiddel om feesten en evenementen aan te kondigen. Je kunt ze in je zaak neerleggen maar natuurlijk ook lokaal, huis aan huis verspreiden. Voor winkels is het verspreiden van folders ideaal om kortingsbonnen of aanbiedingen in aan te kondigen.

2. Tot bedrijfsbladen uitgegroeide brochures

Een brochure is een papieren cadeautje, stelt Munk in haar artikel. Het is tastbaar en, mits goed gemaakt, ook aantrekkelijk om te lezen en bekijken. Een goede folder of brochure blijft vaak wat langer liggen. Dit in tegenstelling tot elektronische post: één muisklik en het is voorgoed uit het zicht verdwenen.  Helemaal chic zijn de tot bedrijfsbladen uitgegroeide brochures, die de lezer een combinatie bieden van informatie en entertainment/**/ infotainment. De ideale content voor een bijzondere happening in uw bedrijf en alle reden om mensen hier huis aan huis over te infomeren.

3. Juiste mix

Print is bijzonder goed te combineren met andere media. Zo kun je, met huis-aan-huis verspreid drukwerk het verkeer naar je website versterken. Denk aan QR-codes, Layar en Clickable Paper, die de gebruiker via huis-aan-huis verspreide folders, dagbladadvertenties of verpakkingen naar de desbetreffende websites sturen. Uit onderzoek is gebleken dat een consument boodschappen die via verschillende kanalen bij hem terechtkomen, eerder accepteert.

Zelf huis-aan-huis reclame verspreiden

Wil je huis-aan-huis verspreiden en zo profiteren van de kracht van papier? Laat het ons weten. We vertellen je graag alles over flyers, folders en huis-aan-huis verspreiding? Neem contact op met Verspreiden.com op 0113 70 02 02 of mail je vraag naar support@trainews.nl.

Interesse in het volledige artikel? Kijk dan op de website van Sprout:

Huis-aan-huisverspreiding bestellen Direct Mail bestellen
Naar overzicht

Over de auteur

Verspreiden.com


De redactie van Verspreiden.com brengt je op de hoogte van het laatste nieuws in Nederland en België over huis-aan-huisverspreiding, direct-mail en drukwerk.
Meer over Verspreiden.com