11 januari 2016

Kies voor print in je communicatiemix

Reclamefolders worden volop gelezen. De gemiddelde Nederlander bijvoorbeeld is per jaar bijna een hele werkweek bezig met het lezen van folders. Per week bladeren we bijna drie kwartier door de huis-aan-huis krantjes, brochures en magazines die we in de brievenbus ontvangen.

Nederland is in Europa koploper met 37 folders per week in de bus. Het eerstvolgende folderland is Noorwegen, waar wekelijks gemiddeld 32 folders in de bus vallen. Rond de feestdagen, zoals Sinterklaas en Kerst, ontvangen we zelfs tot negentig folders op de deurmat. Nederlanders houden nu eenmaal van aanbiedingen en korting!

Papieren folder

Om op de hoogte te blijven van prijsverlagingen, korting en aanbiedingen hebben Nederlanders een sterke voorkeur voor de papieren folder, op ruime afstand gevolgd door reguliere reclame. In een onderzoek dat in negen Europese landen is uitgevoerd onder 26 duizend consumenten, geeft ruim twee derde van de ondervraagden aan de folder van winkeliers vaak of altijd te lezen. Nog eens vijftien procent doet dat regelmatig. Opvallend is verder dat uit het onderzoek blijkt dat online reclame een zeer beperkte rol speelt bij de jacht op supermarktkoopjes. Social media worden al helemaal niet genoemd.

Folder als motor van de economie

Supermarkten trekken met prijs- en bulkacties in folders actiegevoelige klanten aan. Die strategie van aanbiedingen en kortingen is effectief, concludeert DDMA (Dutch Dialogue Marketing Association). Zo blijkt uit een onderzoek uit 2012 dat ruim 17% van alle supermarktbestedingen werd uitgegeven aan de aanbiedingen uit de folders. Ook consumenten blijven de folder hoog waarderen. Ze besteden nog steeds gemiddeld drie kwartier per week aan het lezen van folders. DDMA concludeert: Huis-aan-huis folders zijn nog steeds een motor van de economie.

Wil je meer informatie over de verspreiding van folders en reclame drukwerk? Daar vertellen we je graag alles over. Neem contact op met Verspreiden.com op 0113 700 202 of stuur je vraag naar support@trainews.nl.

Huis-aan-huisverspreiding bestellen Direct Mail bestellen
Naar overzicht

Over de auteur

Verspreiden.com


De redactie van Verspreiden.com brengt je op de hoogte van het laatste nieuws in Nederland en België over huis-aan-huisverspreiding, direct-mail en drukwerk.
Meer over Verspreiden.com