20 maart 2024

Kies voor post in de mediamix

Post kan een belangrijke rol spelen in een marketingcampagne. Denk daarbij aan commerciële post, zoals een direct mail, als onderdeel van de mediamix.

Uit neuromarketingonderzoek blijkt dat direct mail, maar ook tv-commercials, online media en out-of-home-uitingen een verlangen opwekken bij consumenten. Bij direct mail en tv-commercials is dat verlangen het grootst. Dat verlangen is belangrijk. Het is belangrijker voorspeller wat betreft de koopintentie van consumenten. Het is om die reden slim om direct mail in te zetten in je mediamix.

Je boodschap blijft beter hangen
Bovendien, uitingen op papier wekken niet alleen verlangen op, maar zorgen er ook voor dat je boodschap goed blijft hangen. Wat verder nog voor direct mail pleit, is dat uitingen op andere kanalen beter werken als je eerst post inzet. Ze trekken dan namelijk opvallend meer aandacht. Cijfers onderbouwen dat! Start je bijvoorbeeld met een direct mail campagne en eindig je met een tv-reclame? Dan stijgt de koopintentie met maar liefst 372,2%. En dat niet alleen. Je kunt bijvoorbeeld een direct mail vervolgen met een zogeheten out-of-home-uiting. Met out of home advertising bedoelen we de reclame-uitingen die een consument buitenshuis tegenkomt. In dat geval valt je 27,3% sneller op in de winkel. En verstuur je een e-mail na een direct mail, dan stijgt de koopintentie met ruim 22%.

Huis-aan-huisverspreiding bestellen Direct Mail bestellen
Naar overzicht

Over de auteur

Verspreiden.com


De redactie van Verspreiden.com brengt je op de hoogte van het laatste nieuws in Nederland en België over huis-aan-huisverspreiding, direct-mail en drukwerk.
Meer over Verspreiden.com