4 november 2021

Kies voor milieuvriendelijk drukwerk

Natuur en milieu krijgen veel aandacht. Duurzaam en milieuvriendelijk produceren wordt steeds meer de norm. Om die reden staat ook milieuvriendelijk geproduceerd drukwerk meer en meer in de belangstelling. Met duurzaam drukwerk breng je je reclame-uitingen in lijn met de duurzaamheidstrategie die je als bedrijf uitstraalt.

Drukwerk is het meest duurzaam als het gedrukt wordt op FSC gecertificeerd recycled papier met een zo hoog mogelijk percentage aan recyclede vezels.

Recycled- en nieuw papier

Voor de productie van recycled- en nieuw papier is water en energie nodig. Beide papiersoorten belasten daarmee het milieu, maar toch is het productieproces van recycled papier minder belastend voor het milieu. Het verschil zit in het land- en watergebruik. Nieuw papier wordt gemaakt van cellulose uit hout. Dit hout wordt gewonnen uit productiebossen, waarvoor landbouwgrond wordt opgeofferd. Voor recycled papier zijn geen productiebossen nodig. Voor de productie van recycled papier is bovendien ook minder water nodig dan voor nieuw papier (10-15 liter water per kilo papier tegenover 25 liter). Het gebruik van recycled papier levert dus een voordeel op voor natuur en milieu.

Interesse in milieuvriendelijk drukwerk?

Wij houden graag rekening met het milieu en kunnen je daarom in veel gevallen een milieuvriendelijke variant bieden. Meer weten? Neem dan contact op met Verspreiden.com op 0113 70 02 02 of stuur je vraag naar support@trainews.nl.

Huis-aan-huisverspreiding bestellen Direct Mail bestellen
Naar overzicht

Over de auteur

Verspreiden.com


De redactie van Verspreiden.com brengt je op de hoogte van het laatste nieuws in Nederland en België over huis-aan-huisverspreiding, direct-mail en drukwerk.
Meer over Verspreiden.com