15 maart 2024

Kies voor klepperende brievenbussen

Een klepperende brievenbus of een plof op de deurmat: wij kennen de kracht van post. Net als wij, ontdekken steeds meer bedrijven, zelfs e-commercebedrijven, de kracht van post en de mogelijkheid om bij de mensen thuis iets moois en impactvols te bezorgen. De kracht van post vertaalt zich steevast in een indrukwekkende conversiegraad.

Hoge activatiekracht direct mail
Het is steeds lastiger om op te vallen met je boodschap en aandacht te krijgen voor je product. Logisch, want mensen zien gemiddeld zo’n 6.000 tot 10.000 reclameboodschappen per dag! Online gaat je boodschap al snel verloren. Een klepperende brievenbus en post die op je deurmat valt, trekt daarentegen wél de aandacht. Weet je dat mensen gemiddeld ruim twee minuten aan een persoonlijk poststuk besteden? Dat kan jouw direct mail zijn! Deze hoge mate van aandacht leidt tot een hoge activatiekracht. Voor een direct mail is dat gemiddeld 17%. Bij folders of andere ongeadresseerde post geeft maar liefst 19% van de ontvangers aan dat zij naar aanleiding van de folder iets hebben gekocht.

Direct mail heeft meer voordelen
De meeste mensen geven de voorkeur aan gedrukte communicatie. Onderzoek wijst ook uit dat teksten zijn beter te begrijpen vanaf papier dan vanaf een scherm. Om die reden is direct mail dus zeer geschikt om je doelgroep te bereiken. Bovendien, fysieke post leest niet alleen prettiger, het wordt ook eerder vertrouwd en de boodschap komt beter over.

Huis-aan-huisverspreiding bestellen Direct Mail bestellen
Naar overzicht

Over de auteur

Verspreiden.com


De redactie van Verspreiden.com brengt je op de hoogte van het laatste nieuws in Nederland en België over huis-aan-huisverspreiding, direct-mail en drukwerk.
Meer over Verspreiden.com