8 juni 2023

Kies voor ‘groene’ post

We maken graag duurzame keuzes. Om die reden denk je misschien snel aan e-mail of WhatsApp als je je doelgroep op een groene manier wilt bereiken. Direct mail via de brievenbus lijkt niet duurzaam. Maar is dat wel terecht? Niet helemaal! Wie kiest voor ‘groene’ post en voor papier dat 100% gerecycled is, maakt een slimme keuze. Als je dan ook nog zorgt voor een actueel klantbestand voorkom je terugkerende post.

Drukken op gerecycled papier is duurzamer dan het gebruiken van nieuw papier. Voor het maken van zowel gerecycled als nieuw papier is water en energie nodig, maar het productieproces van gerecycled papier is minder milieubelastend dan dat van nieuw papier. Het recycled papier van Verspreiden.com is een mooie, stevige papiersoort. De grondstof hiervan bestaat voor 100% uit gerecycled papier.

Investeer in een actueel adressenbestand

Wanneer je direct mail verstuurt, krijg je ook te maken met terugkerende post. Soms klopt de adressering niet of zijn ontvangers verhuisd. Vervelend, want het zorgt voor een fysieke retourstroom met extra handling en bezorgpogingen. Bovendien gebruik je meer papier dan nodig en dat maakt de direct mail minder effectief. Het is om die rede belangrijk om voordat je je direct mail verstuurt eerst je adressenbestand nauwkeurig te controleren. Natuurlijk kun je via Verspreiden.com ook adressen kopen.

Aan de slag met jouw direct mail!

Je kunt je direct mail van recycled papier eenvoudig bestellen in onze webshop.

Huis-aan-huisverspreiding bestellen Direct Mail bestellen
Naar overzicht

Over de auteur

Verspreiden.com


De redactie van Verspreiden.com brengt je op de hoogte van het laatste nieuws in Nederland en België over huis-aan-huisverspreiding, direct-mail en drukwerk.
Meer over Verspreiden.com