28 mei 2019

Kies voor direct mail deze zomer!

Tegendraads handelen kan soms heel effectief zijn! Want wie denkt dat de zomer een slappe periode is, slaat de plank mis. Hoewel je verwacht dat half Nederland ergens ligt te bakken op een tropisch strand komt bedrogen uit. Want een groot deel van de Nederlanders is gewoon thuis en aan het werk. Natuurlijk is het op het werk wél iets rustiger. Jouw zakenrelatie heeft dus alle tijd om de direct mail van jouw bedrijf met aandacht te lezen. Zéker als je zorgt dat je opvalt in de brievenbus.

Onderzoek toont aan dat direct mail van juni tot en met augustus beter worden gelezen dan in de rest van het jaar. Want zelfs op het hoogtepunt van de zomer is ruim 80% van de Nederlanders gewoon thuis. In de zomermaanden wordt bovendien een kwart minder geadverteerd. Daardoor valt je boodschap beter op.

Tips voor Direct Mail

Wil je een direct mail versturen in de zomer, begin dan op tijd met de voorbereidingen. Zorg dat je de juiste contactgegevens hebt en stem je boodschap af op je doelgroep. Zorg voor een opvallende lay-out en vergeet niet een duidelijke call-to-action op te nemen. Wil je dat mensen bellen, mailen of je webshop bezoeken? Wat jouw inzet ook is, zorg ervoor dat jouw organisatie er klaar voor is om deze reacties te verwerken.

Zomerse ideeën

Wij hebben al veel leuke, zomerse direct mails voorbij zien komen. Leuke inhakers, die gegarandeerd gelezen worden. Smeltende ijsblokjes, slippers, zonnebrand en aantrekkelijke cocktails, je kunt alles in je direct mail verwerken. Of stuur een item mee! Een strandbal of een Ibiza lampion worden nog altijd gewaardeerd.

Direct mail ontwerpen en versturen?

Wil je een zomerse direct mail versturen? We helpen je met creatieve ideeën, een vlekkeloze uitvoering en verspreiding volgens jouw adressenbestand. Neem contact op met Verspreiden.com op, telefoon: 0113 70 02 02 of stuur je vraag naar support@trainews.nl.

 

(Bron: Mail monitor, Metrixlab, 2008 – onderzoek zomerdip, Stroom 2008).

Huis-aan-huisverspreiding bestellen Direct Mail bestellen
Naar overzicht

Over de auteur

Verspreiden.com


De redactie van Verspreiden.com brengt je op de hoogte van het laatste nieuws in Nederland en België over huis-aan-huisverspreiding, direct-mail en drukwerk.
Meer over Verspreiden.com