13 oktober 2022

Kies eens voor direct mail

Je hebt vast al eens van de term ‘direct mail’ gehoord. Het is een ideale manier om bijvoorbeeld jouw klanten of medewerkers persoonlijk te benaderen. Het belangrijkste wat je moet weten over direct mail zetten we graag voor je op een rijtje.

Een direct mail is het perfecte middel om je klanten of medewerkers op een persoonlijke manier te bereiken. De reden om dat te doen kan variëren. Misschien wil je een product verkopen, je klanten over iets nieuws informeren of je medewerkers fijne kerstdagen wensen. Natuurlijk selecteer je de ontvangers van jouw direct mail zelf. Daarom kun je goed inspelen op de persoonlijke wensen en voorkeuren van de ontvangers. Vanzelfsprekend is een succesvolle direct mail uniek en opvallend. De ontvangers moeten direct bij de brievenbus al getriggerd worden.

Versturen van direct mail

Je verstuurt je direct mail bij voorkeur via de post. Een brief via de post is direct al heel persoonlijk en wordt daardoor vrijwel altijd bekeken.

AIDA in je direct mail

Als je een direct mail schrijft, kies dan voor de AIDA methodiek. Dit is een vaste schrijfstructuur waarbij je de lezer stap voor stap leidt naar het ondernemen van actie:

  • Attention: Aandacht treken van de lezer door een opvallende titel of openingszin
  • Interest: Ontvanger van je direct mail moet interesse krijgen in het aanbod en verder willen lezen…
  • Desire: Ontvanger moet zin krijgen in het product. Benoem daarom duidelijk de voordelen ervan!
  • Action: De ontvanger laten overgaan tot actie. Vertel duidelijk wat hij moet doen!

Kies voor een opvallende opmaak

Om op te vallen op de deurmat, moet je direct mail een opvallend uiterlijk hebben. Het juiste kleurgebruik kan je daarbij helpen. De kleuren oranje en blauw worden vaak als positief ervaren. Ook kun je ervoor kiezen om de brief op een aparte manier te vouwen of er een cadeautje bij te doen. Een ‘bobbel’ in een envelop werkt altijd goed, bijvoorbeeld met een pen of potlood.

Direct mail versturen?

Daar zijn wij goed in!  Neem contact op met Verspreiden.com op, telefoon: 0113 70 02 12 of stuur je vraag naar support@trainews.nl.

Huis-aan-huisverspreiding bestellen Direct Mail bestellen
Naar overzicht

Over de auteur

Verspreiden.com


De redactie van Verspreiden.com brengt je op de hoogte van het laatste nieuws in Nederland en België over huis-aan-huisverspreiding, direct-mail en drukwerk.
Meer over Verspreiden.com