Kies de juiste tone of voice

Snel en eenvoudig jouw flyers, folders of drukwerk laten verspreiden

4 juni 2020

Kies de juiste tone of voice

Hoe je iets zegt is vaak belangrijker dan wát je zegt. De tone of voice is de stem van je merk. Het is belangrijk dat je deze zorgvuldig afstemt op jouw doelgroep. Met de juiste tone of voice spreek je de juiste doelgroep aan. Het gebruik van een vaste toon in al je communicatie zorgt voor herkenbaarheid en eigenheid op het gebied van identiteit.

De toon is wat de content van jouw folders, flyers en andere communicatie persoonlijkheid geeft en onderscheidend maakt. Gebruik de mogelijkheden van taal. Het effect hiervan is net zo belangrijk als die van kleur, vorm en beeld.

Bepaal jouw tone of voice

Om jouw tone of voice te bepalen moet je weten wat de kernwaarden van je bedrijf zijn. Met andere woorden, waar sta je voor, wat wil je de klant vertellen en hoe wil je dat dit overkomt bij je klanten? De tone of voice moet het gedachtegoed van je merk weergeven, aangepast aan de behoeften van je publiek. Graag geven we drie tips.

  1. Ken je doelgroep en pas je taalgebruik daarop aan

Ken je doelgroep en pas je taalgebruik daar op aan. Blijf dichtbij jezelf en doe je als bedrijf of restaurant niet anders voor dan je bent.

  1. Maak afspraken

Zijn er meerdere contentmarketeers of copywriters actief binnen jouw organisatie? Hebben al die personen een eigen stijl en ideeën? Maak dan samen een stijlgids waarin je afspraken rondom de tone of voice vastlegt. Heel simpel voorbeeld: gebruik je ‘je’ of ‘u’ in je communicatie.

  1. Wees consistent

Niets is zo verwarrend voor de consument wanneer er wordt gewisseld tussen omfloerst en modern taalgebruik of formeel en informeel taalgebruik.

Meer informatie

Wil je meer weten? Dat horen we graag! Neem contact op met Verspreiden.com op 0113 700 212 of stuur je vraag naar support@verspreiden.com.