30 november 2023

Kerstkaarten versturen is ook marketing

Zakelijk kerstkaarten versturen is een voorbeeld van slimme marketing. Persoonlijke aandacht wordt gewaardeerd, zéker rond de feestdagen. Je laat daarmee zien dat je aan iemand denkt en moeite doet om hem of haar de beste wensen over te brengen. Reken maar dat je daarmee opvalt op het bureau van de ontvanger.

Kerst is een mooi moment om je bedrijf nog eens extra in the picture te zetten bij jouw klanten en relaties. Behalve hen fijne kerstdagen wensen, kun je bedanken voor de samenwerking en/of vooruitblikken op het nieuwe jaar. Op deze manier kom je nadrukkelijk in beeld, zónder echt opvallend commercieel bezig te zijn. Om daadwerkelijk te scoren met je zakelijke kerstkaart, delen we graag enkele tips.

 1. Zorg voor herkenbaarheid
  Natuurlijk, het is een kerstkaart, maar zorg wel voor herkenbaarheid. Dat kan door je logo te gebruiken, de kleuren van je huisstijl en eventueel zelfs een foto van je medewerkers.
 2. Zorg dat je opvalt
  Doe eens ‘gek’. Kies bijvoorbeeld voor een afwijkend papierformaat of maak een ontwerp met goud, koper, zilver metallic kleuren. Er is veel mogelijk om op te vallen!
 3. Wees persoonlijk
  Natuurlijk, het is een kerstwens. Deze adresseer je persoonlijk, met juiste voor- en achternaam
 4. Kies voor direct mail
  Met een goede adressenlijst kun je Verspreiden.com jouw kerstkaarten laten verspreiden. Zorgeloos! Waar en wanneer: je hebt daarmee alles in eigen hand.
Huis-aan-huisverspreiding bestellen Direct Mail bestellen
Naar overzicht

Over de auteur

Verspreiden.com


De redactie van Verspreiden.com brengt je op de hoogte van het laatste nieuws in Nederland en België over huis-aan-huisverspreiding, direct-mail en drukwerk.
Meer over Verspreiden.com