4 december 2015

Kerstcommercials in de brievenbus

Op het internet doen deze dagen tal van aansprekende kerstcommercials de ronde. Als verspreider van reclamefolders huis aan huis kun je hier zeker iets van leren. Alle commercials appelleren aan een nostalgisch gevoel van thuiskomen, samenzijn en oog hebben voor elkaar. Ook in je huis aan huis verspreide folders kun je op dit thema inspelen.

We kunnen er geen genoeg van krijgen. De kerstreclame van de Engelse speelgoedwinkel John Lewis is een ware tranentrekker. Hun kerstverhaal gaat over Lily en haar mannetje op de maan. John Lewis weet iedereen elk jaar te verrassen met hun speciale kerstreclame. Bijzonder aansprekend is ook de reclame van de Britse supermarktketen Sainsbury. De hoofdrol in deze schattige kerstreclame is voor Mog de kat. Het beestje zorgt vlak voor kerst voor flink wat chaos in huis. Kerstmis lijkt voor zijn baasjes in het water te vallen. Gelukkig zijn een aantal warme mensen bereid de kat en het gezin te helpen. Ook de commercial van de Duitse supermarktketen Edeka ging viral.  De hoofdrol is hier weggelegd voor een bejaarde man zoals er zovelen zijn, namelijk één waarvan zijn eigen kinderen niet meer naar omkijken. En hem zelfs alleen Kerstmis laten vieren. Tot het niet meer kan.

Sfeer en beleving in de brievenbus

Goede huis aan huis reclame creëert beleving. En de decembermaand is de uitgelezen periode om hierop in te spelen. Met belevingsmarketing speel je volledig in op de beleving van de consument of te wel je toekomstige klant. De consument herkent zich in een bepaalde problematiek of identificeert zich met degene in de reclame waardoor de reclame gewaardeerd wordt. Misschien iets om over na te denken als je in december je folders gaat verspreiden.

Wil je meer weten over de mogelijkheden van huis aan huis verspreiding van een folder in december? Laat het ons weten. We vertellen je graag over de mogelijkheden. Neem contact op met Verspreiden.com op 0113 70 02 02 of mail je vraag naar support@trainews.nl.

Huis-aan-huisverspreiding bestellen Direct Mail bestellen
Naar overzicht

Over de auteur

Verspreiden.com


De redactie van Verspreiden.com brengt je op de hoogte van het laatste nieuws in Nederland en België over huis-aan-huisverspreiding, direct-mail en drukwerk.
Meer over Verspreiden.com