20 augustus 2019

Kansen voor direct mail door ‘post-schaarste’

Het communiceren van een schaarste leent zich uitstekend voor marketing. Dat zie je bijvoorbeeld bij booking.com met berichten als: ‘nog maar 2 kamers beschikbaar’ of ‘vier bezoekers bekijken de kamer’. De meeste marketeers kennen dit marketingprincipe inmiddels wel. Schaarste creëren werkt. Op een andere manier geldt dit principe van schaarste óók voor papieren post.

Ga je eigen brievenbus maar eens na. We ontvangen nauwelijks nog post. Ook commerciële post is schaars geworden. En juist daardoor krijgt jouw direct mail nu veel meer aandacht dan enkele jaren jaar geleden.

Een persoonlijke kaart

Wat bijvoorbeeld goed werkt in een direct mail campagne is een persoonlijke kaart. Personalisatie werkt namelijk nog altijd! Andere manieren om ervoor te zorgen dat je brief opvalt en dus wordt geopend, zijn onder andere een opvallende kleur en afwijkende maat envelop, een handgeschreven adres en het gebruik van een postzegel en dus geen frankeermachine.

Juiste moment

Naast een goede direct mail is het natuurlijk ook belangrijk om het juiste moment te kiezen voor het versturen van je persoonlijke kaart. Wil je zelf ook iets per post sturen om op te vallen? Doe dat dan bij voorkeur niet met Kerst. Dat is namelijk net de tijd van het jaar dat vrijwel alle bedrijven ervoor kiezen om een persoonlijke directe mail te sturen. Goed bedoeld natuurlijk, maar een slechte manier om op te vallen en weinig effectief om te profiteren van de kans die de huidige post-schaarste je biedt.

Direct mail versturen?

Wij adviseren je graag! Bel met Verspreiden.com op 0113 70 02 02 of stuur je vraag naar support@trainews.nl.

Huis-aan-huisverspreiding bestellen Direct Mail bestellen
Naar overzicht

Over de auteur

Verspreiden.com


De redactie van Verspreiden.com brengt je op de hoogte van het laatste nieuws in Nederland en België over huis-aan-huisverspreiding, direct-mail en drukwerk.
Meer over Verspreiden.com