23 november 2016

Juiste papier voor je folder

Als je besluit een folder of flyer te verspreiden, sta je voor tal van keuzes. Het ontwerp van de folder, de foldertekst en de keuze voor de drukker. Een belangrijke keuze daar is het soort papier dat je voor je folder of flyer gaat gebruiken. Er zijn bijzonder veel papiersoorten, maten en afwerkingen mogelijk. Graag zetten we er een aantal op een rijtje. We laten welke papiersoort het beste past bij jouw folder.


Papier voor folders

Papier is er in verschillende diktes. Dit wordt uitgedrukt in grammage. Het aantal gram wordt gemeten per vierkante meter en wordt aangeduid als g/m2. Een papiersoort van 90 gram heeft dus dezelfde dikte bij een A4 of een A3 of A5 flyer. Om een goed beeld te geven van welk grammage flyer het best bij jouw doeleinde past, kun je van deze richtlijnen uitgaan.

Strooiflyers of leaflets

Voor strooi leaflets of strooibiljetten is 90 grams papier vaak voldoende. Ze zijn vergelijkbaar met briefpapier en dus erg dun en dus ook goedkoop.

Papier voor reclamewerk

Folders of flyers van 135 grams zijn geschikt voor huis aan huis verspreiding. Ze zijn licht van gewicht, maar toch de helft dikker dan gewoon printpapier. De folder wint daardoor aan stevigheid. Hierdoor kreukelt de folder minder snel dan een flyer gemaakt op 90 grams printpapier.

Nog luxere folders

Natuurlijk kun je voor jouw folders kiezen voor nog zwaarder papier. Een 170 grams of zelfs 250 grams folder bijvoorbeeld heeft een professionele uitstraling. Als je ook nog kiest voor een glanzende coating geef je je folder een extra chique uitstraling.

Wil je meer weten over het drukken en verspreiden van folders? Wij adviseren je graag. Neem contact op met Verspreiden.com op, telefoon: 0113 70 02 02 of stuur je vraag naar support@trainews.nl.

Huis-aan-huisverspreiding bestellen Direct Mail bestellen
Naar overzicht

Over de auteur

Verspreiden.com


De redactie van Verspreiden.com brengt je op de hoogte van het laatste nieuws in Nederland en België over huis-aan-huisverspreiding, direct-mail en drukwerk.
Meer over Verspreiden.com