1 november 2018

Juiste folder, juiste kleur

Aandacht voor kleuren is belangrijk om je doel te bereiken. Kijk maar eens om je heen: overal waar je kijkt zie je kleuren. Wist je dat kleuren (onbewust) een belangrijke rol spelen bij het maken van keuzes? Ze beïnvloeden je emoties, je humeur en zelfs je gedrag.  Aandacht voor kleur in je folder kan voor toegevoegde waarde zorgen. Onbewust leggen lezers associaties met bepaalde tinten. Hier kun je als ondernemer slim gebruik van maken! 

Kleuren roepen bepaalde emoties en gevoelens bij je op; van blijdschap tot onrust, van ontspanning tot enthousiasme. Daarnaast kan kleur informatie doorgeven, zonder dat daarbij woorden nodig zijn. Denk maar eens aan de rode en blauwe stippen op de kraan: zonder woorden begrijp je direct wat deze kleuren betekenen.

Kleuren verleiden

Kleuren kunnen je verleiden en je hersenen, je gemoedstoestand, je humeur, maar ook je gedrag beïnvloeden. De kunst is dus om een kleur te kiezen, die de associaties oproept jij beoogt!

Wat zegt welke kleur? 

Elke kleur beschrijft een ander gevoel en roept andere emoties op. Kleuren worden niet zo maar gekozen voor een logo of een huisstijl. Daar wordt over nagedacht en er zijn verschillende redenen om bepaalde kleuren voor een bepaald merk of bedrijf te kiezen, of juist niet.

Een paar voorbeelden

Geel; een kleur die staat voor optimisme, logica en warmte.

Oranje; een vriendschappelijke en enthousiaste kleur. De kleur wordt vaak gebruikt in logo´s van artistieke beroepen, pretparken en sporten. Maar natuurlijk ook bij bedrijven die graag onderstrepen dat ze puur-Hollands zijn.

Rood; rood staat voor impulsiviteit, jeugdigheid, lef, kracht en passie. Het creëert een gevoel van urgentie en het straalt zelfvertrouwen, kracht, energie en sensualiteit uit.

Roze; de vrouwelijke kleur van de romantiek. De kleur wordt dan ook vaak gebruikt om vrouwen aan te spreken. Maar het staat niet alleen voor vrouwelijkheid, het staat ook voor innovaties, vernieuwend en verfrissend.

Paars; deze kleur staat voor creativiteit, verbeeldingskracht en zachtheid. Paars wordt vaak gebruikt in logo´s die klasse, souplesse en vernieuwing willen uitstralen.

Blauw; vertrouwen, zekerheid, stabiliteit en verantwoordelijkheid zijn de sleutelwoorden van de kleur blauw. Het wordt vaak gebruikt door bedrijven die zekerheid en betrouwbaarheid willen uitstralen.

Groen;  roept associaties op met gezondheid, rust en natuur. Het wordt vaak gebruikt om een ontspannen sfeer te creëren.

Bruin; Een aardse tint die associaties heeft met natuur en de aarde. Het staat voor geborgenheid, een authentiek kleur die ook een stoer effect kan geven. Een robuuste kleur en vaak geliefd bij mannen.

Beken kleur!

Kortom, kleuren en het juiste kleurgebruik in je folders is belangrijk! het is belangrijk dat je daar goed over nadenkt. We denken graag met je mee. Bel vandaag nog naar Verspreiden.com,telefoon: 0113 70 02 02 of stuur je vraag naar support@trainews.nl.

Huis-aan-huisverspreiding bestellen Direct Mail bestellen
Naar overzicht

Over de auteur

Verspreiden.com


De redactie van Verspreiden.com brengt je op de hoogte van het laatste nieuws in Nederland en België over huis-aan-huisverspreiding, direct-mail en drukwerk.
Meer over Verspreiden.com