29 februari 2024

‘Jong en hoopvol’ of ‘ Gewoon gemiddeld’

Natuurlijk, iedere ondernemer spreekt over doelgroepen en het zo goed mogelijk bereiken daarvan. Maar hoe ziet je doelgroep er nu eigenlijk uit? Om dat te weten te komen kun je op ons platform een gratis doelgroepverkenning laten maken. Daarvoor analyseren we je klantenbestand. Binnen een half uur weet je op jouw doelgroep ‘Jong en hoopvol’ is of ‘Gewoon gemiddeld’  of valt binnen een van de negen andere segmenten.

Het is geen hogere wiskunde om te begrijpen dat je jonge starters op de maatschappelijke ladder anders moet benaderen dan mensen die inmiddels zijn gepensioneerd. Net als dat gezinnen met jonge kinderen andere wensen en voorkeuren hebben, dan de ‘Gezellige emptynesters’, de mensen van wie de kinderen net het huis uit zijn. Om die reden werkt Verspreiden.com samen met Whooz. Whooz is segmentatiespecialist en geeft inzicht in de kenmerken, interesses en gedragingen van alle 8.000.695 huishoudens die Nederland op dit moment telt.

Whize segmenten
De Whize segmentatie van Whooz is uniek. Het schetst namelijk een duidelijk beeld van de Nederlandse huishoudens aan de hand van sociodemografie, levensstijl, cultuur en (koop)gedrag. Op deze manier worden 11 segmenten onderscheiden, zoals Dromen & Rondkomen, Bescheiden ouderen, Gezellige emptynesters en Jong & Hoopvol. Deze huishoudens worden vervolgens nog gesegmenteerd in 59 subsegmenten.

Gericht verspreiden
Wie zijn doelgroep kent, kan deze vervolgens gericht een direct mail versturen. Zo weet je zeker dat je de juiste mensen bereikt. Op deze manier helpen we je om de kosten van een direct mail te verlagen Het schrappen van ontvangers voor wie de direct mail niet relevant is, is zodoende een slimme maar ook een duurzame keuze.

Huis-aan-huisverspreiding bestellen Direct Mail bestellen
Naar overzicht

Over de auteur

Verspreiden.com


De redactie van Verspreiden.com brengt je op de hoogte van het laatste nieuws in Nederland en België over huis-aan-huisverspreiding, direct-mail en drukwerk.
Meer over Verspreiden.com