3 november 2022

Is jouw adressenbestand up to date?

Verstuur je wel eens een direct mail of ben je van plan een direct mail te versturen? Dan is een goed, actueel adressenbestand van al jouw klanten van groot belang. Alleen met een goed en compleet bestand weet je zeker dat je al je klanten zult bereiken. Check de adressen voor de direct mail regelmatig! Onderzoek wijst uit dat jaarlijks tot wel 60% van een adressenbestand verandert. Goed om scherp te zijn op je adressenbestand dus.

In een jaar tijd veranderen een hoop consumenten- maar ook bedrijfsgegevens. Denk aan faillissementen, verhuizingen en wijzigingen in functie. Om je adressenbestand voor je direct mail actueel te houden, is het raadzaam de adressen van je klanten of gasten regelmatig te controleren. Zo voorkom je dat je direct mail niet of bij de verkeerde persoon aan komt. Daarnaast is zo’n controlemomentje direct weer een moment waarop je persoonlijke interesse toont in je klant of gast. Dat komt hun beleving ten goede. Alleen door ernaar te vragen en/of de direct mail subtiel aan te kondigen, wek je interesse.

Adressenbestanden te koop

Er zijn trouwens ook adressenbestanden te koop. Natuurlijk vergt dat enige verdieping voordat je daartoe overgaat. Probeer bijvoorbeeld je doelgroep zo specifiek mogelijk te omschrijven. Hoe groter het adressenbestand, hoe duurder de aanschaf. Bovendien, hoe meer adressen er buiten jouw doelgroep vallen, hoe lager de respons! En dat is nu net niet wat je wilt als je investeert in een adressenbestand.

Meer weten?

Wij helpen je graag op weg met onze tips & tricks. Neem contact op met Verspreiden.com op, telefoon: 0113 70 02 02 of stuur je vraag naar support@verspreiden.com.

Huis-aan-huisverspreiding bestellen Direct Mail bestellen
Naar overzicht

Over de auteur

Verspreiden.com


De redactie van Verspreiden.com brengt je op de hoogte van het laatste nieuws in Nederland en België over huis-aan-huisverspreiding, direct-mail en drukwerk.
Meer over Verspreiden.com