Interessant onderzoek naar mediagedrag consumenten

Snel en eenvoudig jouw flyers, folders of drukwerk laten verspreiden

19 mei 2020

Interessant onderzoek naar mediagedrag consumenten

Recent onderzoek wijst uit dat Nederlanders tijdens de coronacrisis meer tijd hebben voor mediagebruik. Media worden gebruikt om te ontspannen of om op de hoogte te zijn van het nieuws. Het online winkelen neemt toe. Populaire categorieën in e-commerce zijn onder andere zwembaden, skeelers, webcams, tuinplanten en gewichten.

Mediabedrijf DPG Media Magazines doet continu onderzoek naar het gedrag van de Nederlandse consument. Ze herhaalde onlangs een onderzoek naar de invloed van het coronavirus op het (media)gedrag van de Nederlandse consument.

Gedrukte magazines en kranten

De belangrijkste conclusie luidt dus dat er tijdens het coronavirus extra tijd wordt besteed aan mediagebruik. Van de respondenten besteedt 71% meer dan 30 minuten extra aan gedrukte magazines en 73% besteedt eveneens meer dan een half uur extra aan papieren kranten. Nog steeds is een stijging zichtbaar in de losse verkoop van magazines.

Infographic

De infographic is de moeite van het bekijken waard. Je ziet onder andere welke activiteiten we ondernemen tijdens de coronacrisis, wat we missen en welke media gebruikt worden. Interessant is ook om te zien hoe we aanbiedingen waarderen, welke artikelen online worden gekocht en of de manier van boodschappen doen veranderd is. Om die laatste te beantwoorden: ja, maar liefst een kwart staat open voor andere producten.

Media-adviseurs

We denken graag met je mee! Neem eens contact op met Verspreiden.com op, telefoon: 0113 70 02 12 of stuur een e-mail naar support@verspreiden.com.