Informatieve brochure maken

Snel en eenvoudig jouw flyers, folders of drukwerk laten verspreiden

7 november 2019

Informatieve brochure maken

Brochures of folders; vaak wordt hierover gedacht in termen van commercie, reclame en verkopen stimuleren. En inderdaad, daarvoor zijn folders en brochures uitermate geschikt. Toch worden folders en brochures ook voor andere doeleinden gebruikt, namelijk voor het overbrengen van relevante informatie.

 

Wie al eens een ziekenhuisonderzoek heeft gehad, kent ze vast. De duidelijk geschreven en goed geïllustreerde patiënten folders. Deze folders worden gebruikt om patiënten zo goed mogelijk voor te bereiden op een onderzoek of operatie. Ook bij de huisarts en tandarts vind je vaak een uitgebreid folderaanbod. Maar er zijn meer beroepsgroepen waar folders uitkomst bieden, bijvoorbeeld bij een notariskantoor of een advocatenkantoor. Dit zijn allemaal beroepsgroepen waar vaak ingewikkelde zaken spelen. Een heldere brochure of folder kan dan uitkomst bieden.

Helder, professioneel en duidelijk

Een informatieve brochure moet helder, professioneel en duidelijk zijn. Dit zorgt voor een betrouwbare en geloofwaardige uitstraling. Stel jezelf, voordat je aan de slag gaat, een paar vragen:

  • Welke informatie wil ik geven?

Kijk vooral naar wat je doelgroep wil weten na het lezen van de tekst. Dit is het makkelijkst om te doen door dit te formuleren als “De doelgroep weet dat ….”. Bijvoorbeeld, dat hij nuchter moet zijn voor de operatie of dat de notaris alles weet van trouwen en scheiden.

  • Wie is de doelgroep?
  • Hoe zorg ik ervoor dat de informatie begrijpelijk is voor de doelgroep?

Je denkt bij de laatste vraag na over welke informatie je geeft. Zijn dit statistieken of juist praktische of anekdotische voorbeelden?

Informatieve brochure maken?

Wij helpen je graag, bijvoorbeeld met vormgeving, teksten of het drukken en verspreiden van jouw informatieve folder. Wil je meer weten? Dat kan! Neem vandaag nog contact op met Verspreiden.com op 0113 700 212 of stuur je vraag naar support@verspreiden.com.