30 augustus 2022

Inflatie maakt folders geliefd

Folders zijn voor Nederlanders altijd al een aantrekkelijke manier geweest om prijzen te vergelijken. Nederlanders zijn nu eenmaal dol op aanbiedingen. Met de oplopende inflatie wordt het wekelijks bekijken van de reclamefolders voor steeds meer mensen een halszaak. We geven je graag een inkijkje in de folder aanbiedingen. Waar vallen Nederlanders voor?

Verleid koopjesjagers met het cijfer 9

Met het cijfer ‘9’ is iets geks aan de hand. Een product dat 14,99 euro kost, wordt veel meer verkocht dan iets van 15 euro.

Jongeren zoeken vaker naar korting dan ouderen

Uit onderzoek blijkt dat jongeren vaker op zoek gaan naar korting (voor iets wat ze eigenlijk niet écht nodig hebben) dan ouderen.

Het linker getal doet ertoe

Een korting van 3,98 naar 3,95 euro wordt als minder aantrekkelijk gezien dan een korting van 3,01 naar 2,98 euro. En dat terwijl in het beide voorbeelden om drie cent korting gaat. Hoe komt het dat we dit zo ervaren? We lezen getallen zo snel dat het eerste cijfer direct blijft hangen. Als dit afwijkt in de tweede prijs, valt het extra op. Wil je korting geven zorg er dan dus voor dat het cijfer vóór de komma omlaag gaat.

40 procent korting zet aan tot impulsaankopen

Het aantal Nederlanders dat een impulsaankoop doet vanwege een korting neemt over het algemeen af. Echter, als de korting hoog genoeg is, zijn de meeste mensen wel te verleiden tot een aankoop. Een korting van 40 procent is voor veel mensen zo aantrekkelijk, dat ze er alsnog voor vallen.

Aan de slag met folders?

We helpen je graag met ontwerp, drukwerk en verspreiding van je folder. Weten hoe ? Neem eens contact met ons op. We zijn bereikbaar via telefoon: 0113 70 02 02 of e-mail: support@trainews.nl.

Huis-aan-huisverspreiding bestellen Direct Mail bestellen
Naar overzicht

Over de auteur

Verspreiden.com


De redactie van Verspreiden.com brengt je op de hoogte van het laatste nieuws in Nederland en België over huis-aan-huisverspreiding, direct-mail en drukwerk.
Meer over Verspreiden.com