18 mei 2021

In 5 stappen naar een mooie flyer

Een flyer bestaat uit één ongevouwen vel papier met enkel- of dubbelzijdige bedrukking. Het is een relatief goedkope en eenvoudige manier van reclame maken. Maar doe je dat goed, dan kan een flyer reuze effectief zijn. Daarom delen we graag onze 5 stappen op weg naar een mooie flyer.

1. Gebruik het juiste formaat

Bedenk vooraf waarvoor je je flyer gaat gebruiken. Verspreid je de flyer op straat, achter de ruitenwissers van geparkeerde auto’s of kies je voor huis aan huis verspreiding? Er zijn veel mogelijke formaten. Het meest gebruikte formaat voor een flyer is een hele of halve A4.

2. Schrijf aansprekende, korte teksten

Met je flyer wil je de lezer overtuigen dat ze een bepaald product of een bepaalde dienst het beste bij jou kunnen kopen. Dat betekent dat je tekst moet verleiden en overtuigen. Flyerteksten zijn vaak kort en krachtig. Heb je een actie, maak dit dan in één oogopslag duidelijk.

3. Kies voor een professionele opmaak

Professionele drukkers willen bij voorkeur een vectorafbeelding van jouw drukwerk. Dat zijn bestanden met .eps of .ai als extensie. Heb je dat niet zelf in huis, vraag dan een grafisch vormgever om je daarbij te begeleiden. Je profiteert dan direct van zijn of haar professionele kennis bij de vormgeving van je flyer.

4. Kwaliteit het flyer papier

Ook de kwaliteit van het papier dat je gebruikt voor je folder kun je kiezen. Omdat het gebruik van een flyer vaak eenmalig is, is een lichtgewicht papiersoort een slimme, voordelige keuze!

5. Vraag om advies

Is je flyer klaar? Bijna dan! Want voordat je je bestanden naar de drukker stuurt, is een laatste check belangrijk. Check eens bij familie of vrienden wat zij ervan vinden en vooral of ze ervan overtuigd dat jouw flyer effectief is. Gebruik hun feedback om jouw flyer nóg beter te maken. Zijn zij tevreden? Dan kun je je flyer laten drukken en verspreiden!

Folders verspreiden

Daar weten wij dan weer alles van! Neem contact op met Verspreiden.com op 0113 700 212 of stuur je vraag naar support@verspreiden.com. We adviseren je graag.

 

 

Huis-aan-huisverspreiding bestellen Direct Mail bestellen
Naar overzicht

Over de auteur

Verspreiden.com


De redactie van Verspreiden.com brengt je op de hoogte van het laatste nieuws in Nederland en België over huis-aan-huisverspreiding, direct-mail en drukwerk.
Meer over Verspreiden.com