19 mei 2016

In 5 stappen naar een goede folder

1. Kies het juiste formaat
Bedenk vooraf waarvoor je je folder gaat gebruiken? Leg je folder ergens neer of kies je voor huis aan huis verspreiding? Kies je voor een folderrek, hou daar dan rekening mee bij het formaat van je folder. De mogelijkheden aan formaten zijn bijna oneindig. Dus ook voor jouw folder is er de juiste maat!

2. Schrijf goede teksten, of laat het doen
Met je folder wil je de lezer overtuigen en ze overtuigen dat ze een bepaald product of een bepaalde dienst het beste bij jou kunnen kopen. Dat betekent dat je tekst helemaal raak moet zijn, overtuigend en foutloos. Lukt het niet om dat zelf te doen, overweeg dan een tekstschrijver in te schakelen. Zij zijn bedreven met het schrijven van folderteksten.

3. Kies voor een professionele opmaak
Professionele drukkers willen bij voorkeur een vectorafbeelding van jouw drukwerk. Dat zijn bestanden met .eps of .ai als extensie. Heb je dat niet zelf in huis, vraag dan een grafisch vormgever om je daarbij te begeleiden. Je profiteert dan direct van zijn of haar professionele kennis bij de vormgeving van je folder.

4. Dikte van het papier
Je denkt er misschien niet direct aan, maar ook de kwaliteit van het papier heeft zeggingskracht. Is je folder te licht, dan voelt het al snel als te ‘goedkoop’. Maar te zwaar, is ook niet prettig. Kijk eens rond en verzamel folders waar je zelf enthousiast van wordt.

5. Vraag om advies
Is je folder klaar? Bijna dan! Want voordat je je bestanden naar de drukker stuurt, is een laatste check heel belangrijk! En daar zijn vrienden voor. Vraag wat zij ervan vinden en of ze snappen wat er staat. Zijn zij tevreden? Dan kun je folder laten drukken en zorg dragen voor de juiste verspreiding!

Folders verspreiden

Daar weten wij dan weer alles van! Neem contact op met Verspreiden.com op 0113 70 02 02 of stuur je vraag naar support@trainews.nl. We adviseren je graag.

Huis-aan-huisverspreiding bestellen Direct Mail bestellen
Naar overzicht

Over de auteur

Verspreiden.com


De redactie van Verspreiden.com brengt je op de hoogte van het laatste nieuws in Nederland en België over huis-aan-huisverspreiding, direct-mail en drukwerk.
Meer over Verspreiden.com