8 juli 2024

Huis-aan-huiskrant: een onmisbaar massamedium

Jaarlijks staat er één dag in het teken van de huis-aan-huiskrant: 1 juli is steevast de ‘Dag van de huis-aan-huiskrant’. Gelet op de gezamenlijke oplage van alle huis-aan-huis kranten van wekelijkse ruim 5 miljoen exemplaren, is zo’n dag meer dan verdiend. De h-a-h krant bewijst daarmee nog steeds een onmisbaar massamedium in Nederland te zijn voor lokale nieuws en lokale ondernemer. Lokale kranten dringen door tot in de haarvaten van de lokale samenleving.

De meerwaarde van huis-aan-huis kranten is dat deze gratis naar je toe komen. Ze ploffen gratis op je deurmat en brengen het lokale nieuws de huiskamer binnen. Met dit huis-aan-huisbereik bereiken lokale kranten meer inwoners dan dagbladen, radio- en tv-kanalen. Logisch dat veel lokale ondernemers bij deze huis-aan-huis bladen aanhaken, bijvoorbeeld door middel van advertenties of door flyers en folders samen met de h-a-h krant te laten verspreiden.

Bereik in cijfers
Uit cijfers van het Nationaal Media Onderzoek (NMO) blijkt dat huis-aan-huiskranten intensief worden gelezen. Vrouwen (52%) vormen de grootste groep lezers. Wie naar de leeftijdsopbouw van de lezers kijkt, ziet dat de huis-aan-huis krant met name populair is lezers (m/v) in de leeftijd van 35 tot 64 jaar. Maar liefst 50% van de lezers valt in deze leeftijdscategorie. Interessant is dat 77% van de lezers verantwoordelijk is voor de dagelijkse aankopen binnen het huishouden. Bijna vier op de vijf lezers (79%) leest de krant om op de hoogte te zijn van lokale evenementen en activiteiten.

Meeliften op de populariteit
Als ondernemer kun je meeliften op de populariteit van de huis-aan-huis krant, bijvoorbeeld door je flyer of folder tegelijk te laten verspreiden. Je weet dan zéker dat je folder gelezen wordt. Als je kiest voor huis-aan-huisverspreiding met de huis-aan-huiskrant valt jouw folder of flyer samen met de huis-aan-huiskrant op de deurmat. De bezorger bepaalt zelf of hij jouw folder of flyer in de krant vouwt of samen met de krant los in de brievenbus doet.

Huis-aan-huisverspreiding bestellen Direct Mail bestellen
Naar overzicht

Over de auteur

Verspreiden.com


De redactie van Verspreiden.com brengt je op de hoogte van het laatste nieuws in Nederland en België over huis-aan-huisverspreiding, direct-mail en drukwerk.
Meer over Verspreiden.com