1 november 2023

Huis-aan-huis kranten voorzien in een behoefte

Dat de lokale huis-aan-huiskranten weldegelijk in een behoefte voorzien, blijkt opnieuw uit een recent printbereiksonderzoek van NOM (nationaal onderzoek multimedia). Het lokale karakter van de krant bepaalt voor een belangrijk deel de meerwaarde. De lezers zijn met name geïnteresseerd in lokale evenementen en nieuwsberichten. Om die reden is verspreiden van folders via de huis-aan-huiskrant een uitstekende manier om mensen te bereiken.

De doelstelling van NOM is het in kaart brengen van het lezen van de totale mediamerken, ongeacht het platform waarop de content wordt verspreid. Dit gebeurt via dataverzameling, controle en certificering van gegevens over de verspreiding en het bereik van dagbladen, magazines, HAH-kranten en vaktijdschriften. Recente cijfers wijzen uit dat de huis-aan-huiskrant nog steeds volop gelezen wordt. Bovendien, meer dan de helft van de lezers (56%) leest driekwart of zelfs meer van de krant.

Inspelen behoefte Nederlander
Het is interessant om te zien dat HAH-kranten nadrukkelijk inspelen op een behoefte van de Nederlanders. Zo geeft 78% van de lezers aan de krant te lezen vanwege zijn of haar interesse in lokale evenementen en activiteiten. Bijna driekwart van de lezers leest de krant vanwege de belangstelling voor gemeentelijke nieuws en aankondigingen. Nog eens 68% van de lezers slaat de HAH graag open voor de lokale cultuur(agenda) en de lokale sport(uitslagen).

Mee verspreiden flyer
Met een lezerspubliek van 10,8 miljoen Nederlanders die wel eens een huis-aan-huiskrant lezen en bereik van alle doelgroepen is de HAH-krant voor adverteerders een interessant medium om op in te haken. Wie zijn folder of flyer samen met de huis-aan-huiskrant laat verspreiden, kan rekenen op dezelfde attentiewaarde als de krant zelf.

Huis-aan-huisverspreiding bestellen Direct Mail bestellen
Naar overzicht

Over de auteur

Verspreiden.com


De redactie van Verspreiden.com brengt je op de hoogte van het laatste nieuws in Nederland en België over huis-aan-huisverspreiding, direct-mail en drukwerk.
Meer over Verspreiden.com