2 januari 2019

Huis-aan-huis kranten bereiken 7,7 miljoen Nederlanders

De huis-aan-huis-krant bereikt ruim 53 procent van alle Nederlanders van 13 jaar en ouder. Dit betekent dat een gemiddeld nummer van een huis-aan-huis krant door 7,7 miljoen mensen wordt gelezen. Dat blijkt uit de ‘NOM Regio Monitor 2018’. Daaruit blijkt ook dat ruim 10 miljoen Nederlanders in de afgelopen 12 maanden wel eens een krant hebben gelezen die huis aan huis was verspreid.

Volgens de NOM Regio Monitor 2018 worden de gemeten titels gelezen in alle bevolkingslagen: 52% van de lezers is vrouw versus 48% mannen. Ook jongeren lezen huis-aan-huis-kranten: 21% is jonger dan 34 jaar en 45% is jonger dan 50 jaar.

Meer dan 100.000 lezers

Branche-deskundige Piet Bakker analyseert op de website van het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek de NOM-cijfers. Hij concludeert dat zeven huis-aan-huisbladen meer dan 100.000 lezers bereiken. De Echo [in Amsterdam] is de grootste. Op 2 en 3 staan ook grote-stads-kranten: De Posthoorn (Den Haag) en De Havenloods uit Rotterdam. Hij waarschuwt voor een mogelijke bedreiging voor de huis-aan-huis-kranten. Immers, staatssecretaris Knops heeft een wetsvoorstel ingediend waarbij de verplichting voor gemeenten om officiële bekendmakingen in ‘papieren’ huis-aan-huisbladen te publiceren gaat vervallen. Dat zou 16,5 miljoen euro besparen. Huis-aan-huisbladen zouden daarmee dus maximaal eenzelfde bedrag aan advertentie-inkomsten kwijtraken.

Samen verspreiden

Wil je jouw boodschap verspreiden met een huis-aan-huis krant? Dan helpen we je graag! Neem vandaag nog contact op met Verspreiden.com op 0113 700 202 of stuur je vraag naar support@trainews.nl.

Huis-aan-huisverspreiding bestellen Direct Mail bestellen
Naar overzicht

Over de auteur

Verspreiden.com


De redactie van Verspreiden.com brengt je op de hoogte van het laatste nieuws in Nederland en België over huis-aan-huisverspreiding, direct-mail en drukwerk.
Meer over Verspreiden.com