Huis-aan-huis folder maken? Let hier op!

Snel en eenvoudig jouw flyers, folders of drukwerk laten verspreiden

10 april 2019

Huis-aan-huis folder maken? Let hier op!

Een huis-aan-huis folder is een krachtig, effectief communicatiemiddel. Mensen vinden het fijn om folders door te lezen voor de dagelijkse boodschappen, om aanbiedingen te ontdekken en inspiratie op te doen. Goede huis-aan-huis folders hebben een paar belangrijke eigenschappen. We delen die graag met je.

 

  • Zodra de huis-aan-huis folder op de deurmat ligt, moet direct duidelijk zijn om welke winkel het gaat en wat het voordeel is. De lezer beslist binnen een paar seconden of hij de folder al dan niet gaat lezen. De voorkant is daarom erg belangrijk! Je snapt het al: hou het simpel!. Dat betekent het gebruik van goed zichtbare kleuren en duidelijke taal.
  • Het ontwerp van de huis-aan-huis folder moet onderscheidend zijn en gericht zijn ontworpen voor jouw specifieke doelgroep. Als de lezer jouw folder heeft geopend, gaat hij namelijk al scannend langs de inhoud. De lees- en kijkrichting bepalen of hij hele pagina ziet. Het is een samenwerking tussen beeld, tekst en ontwerp op de verschillende plekken op de pagina die bepalen of álle aanbiedingen worden opgemerkt en dezelfde aandacht krijgen.
  • In jouw huis-aan-huis folder moet sprake zijn van consistentie. We bedoelen hiermee dat alle producten, acties en prijzen moeten matchen met wat er in jouw winkel gebeurt. Als een aanbieding uiteindelijk in de kassa anders geprijsd is, geeft dat jouw klant een naar gevoel, of, in marketing termen een slechte ‘user experience’.
  • Tot slot is het goed om te weten dat de kijkrichting de denkrichting bepaalt. Kijkt u naar beneden, dan ziet u objecten dichtbij. Dit roept een simpele denkwijze op. Omhoog kijken daarentegen gaat hand-in-hand met een complexere gedachtegang. Hetzelfde geldt voor ruimte in de opmaak. Daarom staan (net als in de winkel zelf) de luxere, duurdere producten hoger en ruimer ‘opgesteld’ en alledaagse, goedkopere artikelen lager en dichter op elkaar.

 

Meer weten over huis-aan-huis folders

Wil je huis-aan-huis folders verspreiden? Dat regelen we graag voor je. Neem contact op met Verspreiden.com op,telefoon: 0113 70 02 12 of stuur je vraag naar support@verspreiden.com.