7 maart 2016

Hoera voor de folder

Het seminar ‘Hoera voor de folder’ vond medio februari plaats. De sprekers tijdens dit seminar waren het erover eens: de folder heeft een mooie toekomst voor zich.

Uit de meeste presentaties bleek dat op het gebied van ontwerp foldermakers nog wel wat adviezen kunnen gebruiken. Mark de Jonge en Ernst Jan Smids trapten af met een ludieke verkiezing van de ‘beste’ en de ‘slechtste’ folder. De criteria die ze hanteerden zijn tijdloos: Xenos heeft ‘duidelijke focus, is uitnodigend, een etalage van de winkel.’ De slechtste folder (Plus) wilde ‘teveel tegelijk communiceren.’

Maak folder mooi en goed leesbaar

Bastiaan Baas (Motivaction) en Bas Massa (Validators) vertelden over hun onderzoek. Aan de hand van eye-tracking, kwalitatief en kwantitatief onderzoek kwamen ze tot adviezen waarmee klanten ontwerp en inhoud van hun folder kunnen verbeteren om zo betere resultaten te boeken. De adviezen zijn tijdloos: heldere typografie, weglaten van overbodige mededelingen, doelgerichte fotografie. Kortom, maak gewoon een mooie, degelijke en goed leesbare folder. Wel valt tijdens het seminar de conclusie dat de functie van de folder nog teveel op prijs is gericht/**/ emotie komt te weinig aan bod.

Winst halen

De aanwezigen verwachten dat de wijze van verspreiding in de toekomst meer aandacht krijgt. Met intelligente inschattingen, dataverwerking en geografische kennis kunnen kostenbesparingen worden gerealiseerd en betere resultaten. Het is een interessant onderwerp waarmee de grafische industrie zijn voordeel kan doen. Uit eerdere seminars bleek dat een land als Denemarken mijlenver voor ligt op de ontwikkelingen in Nederland.

bron: www.printmedianieuws.nl

Meer weten of folder en folderverspreiding? Neem contact op met Verspreiden.com op 0113 70 02 02 of stuur je vraag naar support@trainews.nl.

Huis-aan-huisverspreiding bestellen Direct Mail bestellen
Naar overzicht

Over de auteur

Verspreiden.com


De redactie van Verspreiden.com brengt je op de hoogte van het laatste nieuws in Nederland en België over huis-aan-huisverspreiding, direct-mail en drukwerk.
Meer over Verspreiden.com