11 september 2019

Hoe wou/vouw jij het?

Folders zijn perfect te gebruiken bij de promotie van je bedrijf, product of dienst. Soms maken we algemene folders, maar een folder kan ook god ingezet worden voor een eenmalige of specifieke actie. De meest gebruikte papierformaten zijn nog steeds A5 en A4. Het voordeel hiervan is tweeledig: het zijn handzame formaten en ze zijn vaak ook voordelig.

 

Voor je folder heb keuze uit  verschillende papierformaten. Wil je juist opvallen en je folder eruit laten springen? Overweeg dan eens een specifieke vouwwijze voor je folder.

Folders vouwen

Bij een gevouwen folder heb je veel keuzes in vouwwijzen. Het is goed om deze serieus te overwegen. Kies je bijvoorbeeld voor een drieluik folder, dan kun je daarmee 6 verschillende vlakken indelen. Je kunt dan kiezen de folder te vouwen als een wikkel, zigzag of luikvouw.

Wikkelvouw

Bij een wikkelvouw rol je de folder uit en zie je steeds een nieuw vlak. Je zou dus op ieder vlak een andere boodschap kunnen plaatsen De binnenzijde kan eventueel wel een doorlopende opmaak hebben. Bij het opmaken van je bestand is het belangrijk dat je goed let op de vlakverdeling. Dot omdat niet alle zijden dezelfde afmeting hebben.

Zigzag

Een zigzag folder is voor de lezer makkelijk open en dicht te vouwen. Bij deze manier van vouwen is kun je je ontwerp niet door laten lopen. De voorkant en achterkant van de folder zijn altijd in beeld. Denk er dus goed over na wat je op deze prominente plaats wilt vertellen.

Luikvouw

De luikvouw is een leuke manier om de binnenzijde van je folder te presenteren. Het brengt een bepaalde spanning om ‘de luikjes’ van je folder te openen. De voorzijde bestaat uit 2 panelen die naar buiten worden open geslagen. Dit is een originele manier om je boodschap te presenteren. De binnenzijde kun mooi als één geheel opmaken met een boodschap die eruit knalt!

Meer weten over folders?

Wil je meer informatie over folders? Daar vertellen we je graag alles over. Bel vandaag nog met Verspreiden.com op 0113 70 02 12 of mail je vraag naar support@trainews.nl.

Huis-aan-huisverspreiding bestellen Direct Mail bestellen
Naar overzicht

Over de auteur

Verspreiden.com


De redactie van Verspreiden.com brengt je op de hoogte van het laatste nieuws in Nederland en België over huis-aan-huisverspreiding, direct-mail en drukwerk.
Meer over Verspreiden.com