24 oktober 2018

Hoe flyers voor jouw eindejaars evenement werken

Flyers zijn enkelvoudige, papieren folders. Flyers zijn bijzondere geschikt om reclame te maken voor jouw eindejaars evenement, zoals een kerstmarkt, kerstbomen- of oliebollenverkoop. Misschien vraag je je af hoe effectief ‘flyeren’ is. Om dat aan te tonen, zetten we wat tips op een rijtje.


Doelgroep

Het is belangrijk om je vooraf te verdiepen in je doelgroep. Je weet zelf wat je wilt promoten, dus weet je ook wie je daarvoor moet bereiken. Om de flyers effectief in te zetten, is het belangrijk dat je je doelgroep duidelijk voor ogen houdt.

Ontwerp en formaat

Het juiste ontwerp van je flyer zorgt ervoor dat je boodschap bij de doelgroep aankomt. Op het moment dat iemand een flyer krijgt, beslist hij in een ‘split-second’ of hij de flyer wel of niet leest. Het formaat bepaalt hoe makkelijk mensen de flyer kunnen aanpakken, wegstoppen en bewaren.

Inhoud

Om te zorgen dat de boodschap van je flyer duidelijk is, moet je de hoeveelheid tekst tot het minimale beperken. De belangrijkste tekst moet goed benadrukt worden. Het is natuurlijk belangrijk dat je duidelijk meldt waar en wanneer jouw evenement is. Gebruik ook de achterkant van de flyer, bijvoorbeeld om te melden welke stands er op de kerstmarkt staan, hoeveel de kerstbomen kosten of welke soort oliebollen je verkoopt.

Verspreiding

Afhankelijk van je doelgroep, kun je ervoor kiezen om mensen persoonlijk je flyer te overhandigen, bijvoorbeeld in het centrum van de stad of bij een winkelcentrum. Het verspreiden van je flyers kan natuurlijk ook via de post. Stuur je flyers mee met bestellingen, of verspreid ze met huis-aan-huis reclame.

Effectiviteit

Het is lastig om in kaart te brengen hoe effectief flyeren is. Maar er zijn veel succesverhalen te vinden van mensen die hun omzet hebben verdubbeld, of goede doelen die hun bekendheid enorm hebben vergroot. Dit allemaal door het verspreiden van flyers. Het blijkt dat flyers met een kortingsactie veel meer succes hebben. Maak daarvan gebruik om de effectiviteit te vergroten. Een kortingscode zorgt er ook voor dat jouw flyer actie meetbaar wordt.

Kosten

Het voordeel van flyers is dat je met een klein budget veel reclame kunt maken. Als je ontwerp goed is, kun je in de meeste gevallen met je eigen middelen flyers maken. De verspreiding kun je eventueel door je eigen vrienden of familie laten doen. Maak ook zeker gebruik van prikborden bij supermarkten en andere gelegenheden.

Meer weten over flyers?

Wij weten alles over flyers en het verspreiden ervan. Meer weten? Neem contact op met Verspreiden.com op 0113 700 202 of stuur je vraag naar support@trainews.nl.

Huis-aan-huisverspreiding bestellen Direct Mail bestellen
Naar overzicht

Over de auteur

Verspreiden.com


De redactie van Verspreiden.com brengt je op de hoogte van het laatste nieuws in Nederland en België over huis-aan-huisverspreiding, direct-mail en drukwerk.
Meer over Verspreiden.com