18 december 2023

Het wérkt: inhaakadvertenties en reclamefolders

Reclamefolders zijn ook dit jaar dé belangrijkste bron van inspiratie voor iedereen die kerstinkopen gaat doen. Dat blijkt uit onderzoek van DPG Media. Ook interessant: bijna de helft van de ondervraagden (44%) koopt wel eens iets naar aanleiding van een advertentie die inhaakt op kerst.

Kerst staat bij de meeste ondernemers rood omcirkeld in de agenda. Logisch! De laatste maanden van het jaar bieden altijd een mooie kans om extra omzet te scoren. Gemiddeld besteden consumenten in deze periode stukken meer dan normaal. Met inhaakadvertenties en mooie kerst reclamefolders kun je daarvan een graantje meepikken.

Meer dan 100 euro kerstbestedingen
Uit het onderzoek van DPG Media blijkt dat verzorgingsproducten het meest gekocht (54%) worden voor kerst. Ook boeken, muziek en games (41%) en kleding en schoenen (38%) scoren goed. Bovendien, 42% van de ondervraagden blijkt meer dan 100 euro uit te geven aan kerst. Met name gezinnen met tieners en oudere kinderen besteden behoorlijk wat geld aan deze feestdagen. Ook goed om te weten is dat meer dan de helft (maar liefst 55%), lekker winkelt in fysieke winkels en ook online actief is. Deze mix van kanalen wordt steeds duidelijker.

Oriënteren met een folder
De reclamefolder is de belangrijkste oriëntatiebron voor het doen van inkopen voor de feestdagen. Ook vinden mensen inspiratie in de winkel zelf en via zoekmachines.

Zelf een kerstfolder verspreiden? Op ons platform regel je het zo!

Huis-aan-huisverspreiding bestellen Direct Mail bestellen
Naar overzicht

Over de auteur

Verspreiden.com


De redactie van Verspreiden.com brengt je op de hoogte van het laatste nieuws in Nederland en België over huis-aan-huisverspreiding, direct-mail en drukwerk.
Meer over Verspreiden.com