Het beste lettertype voor je folder

Snel en eenvoudig jouw flyers, folders of drukwerk laten verspreiden

6 juni 2019

Het beste lettertype voor je folder

De keuze voor een lettertype in je folder kun je vergelijken met de manier waarop je besluit te praten. Schreeuw je, fluister je, praat je zakelijk of praat je informeel? Welk lettertype past bij deze tone of voice? Er zijn echt duizenden lettertypes beschikbaar. Maar waar moet je aan denken bij het kiezen van een lettertype voor je folder?

Maak kennis met de font family

Vaak heeft een lettertype meerdere schrijfstijlen, zoals regulier, vet en cursief. Deze verschillende stijlen bij elkaar heten een ‘font family’. Font families zijn ingedeeld in categorieën. De meest eenvoudige indeling in lettertypes is: Serif, Sans Serif en fantasieletters. Serif lettertypes hebben, door een schreef of voetje, een klassieke uitstraling. Sans Serif fonts hebben geen schreef. Deze letters ogen strakker en moderner.

Hoeveel font families maak je gebruik?

Bij sommige bedrijven staat de huisstijl vast. Je hebt dan geen keuze en werkt met dit lettertype. Door consistentie creëer je namelijk herkenning bij de lezer. Staan de font families niet vast, dan sta je voor de uitdaging het beste lettertype te kiezen voor jouw boodschap. Kies je voor twee font families in het ontwerp van je folder, of misschien wel drie? Het aantal verschillende lettertypes in een ontwerp is een punt van discussie onder ontwerpers. Meestal gebruik je twee font families. Eén voor de koppen en één voor de hoofdtekst.

Maak de juiste combinatie

De juiste combinatie van font families kiezen is lastig. Het combineren is vooral een kwestie van smaak en lef. Sommige combinaties zijn echt not done. Twijfel je? Laat je dan goed adviseren!

Wil je advies bij het maken van je folder?

Neem dan contact op met Verspreiden.com, telefoon: 0113 70 02 02 of stuur je vraag naar support@trainews.nl.