14 maart 2016

Herhalen, herhalen, herhalen

Eén keer communiceren is hetzelfde als niet communiceren. Je boodschap gaat razendsnel verloren in alle prikkels die mensen op één dag krijgen. Daarom is het belangrijk dat je communicatieboodschap herhaald wordt, dan immers blijft je verhaal langer hangen.


Folderverspreiding

Je kent ze vast, de reclamespotjes die na een minuut of wat gevolgd worden door een kortere commercial voor hetzelfde product of dienst. Het idee erachter is duidelijk: Boodschappen blijven beter hangen als ze herhaald worden. Dat geldt ook voor de boodschap die je via folders wilt verspreiden.

Lezers overtuigen

Je overtuigt lezers met herhaling. Hoe het werkt? Heel simpel eigenlijk. Hoe vaker je een boodschap te lezen en zien krijgt, hoe bekender je ermee wordt. En wat bekend is, is waar. Dit staat bekend als het ‘illusion of truth effect’. Concreet betekent dit dat mensen een boodschap die ze vaker zien, lezen of horen automatisch voor waar geen aannemen. Wil je herhaling gebruiken om je lezer te overtuigen? Kies dan een makkelijke boodschap en herhaal deze 3 tot 5 keer.

Beetje afleiding werkt beter

Het effect van herhaling is het grootst als de lezer af en toe wordt afgeleid. Precies zoals bij het lezen van folders gebeurt. In een thuissituatie zijn er tal van zaken die de aandacht verdienen, en worden folders ongedwongen en ontspannen doorgenomen. Juist in zulk soort situaties werkt herhaling het beste. Omdat je tijdens het lezen geen moeite doet om de genoemde argumenten te verwerpen, is de kans groter dat de reclameboodschap overtuigt. Dit werkt het beste bij makkelijke boodschappen, die we lezen of zien terwijl we afgeleid zijn.

Huis-aan-huisverspreiding bestellen Direct Mail bestellen
Naar overzicht

Over de auteur

Verspreiden.com


De redactie van Verspreiden.com brengt je op de hoogte van het laatste nieuws in Nederland en België over huis-aan-huisverspreiding, direct-mail en drukwerk.
Meer over Verspreiden.com