6 februari 2024

Harderwijk gaat aan de ja-sticker

De gemeente Harderwijk laat weten dat vanaf 1 maart 2024 alleen nog ongeadresseerd reclamedrukwerk bij inwoners bezorgd mag worden als ze een Ja-sticker op de brievenbus plakken. Met deze nieuwe maatregel wil de gemeente minder afval verzamelen en minder ongewenste post op de deurmat laten vallen. De ja-sticker is gratis te verkrijgen in het gemeentehuis bij de receptie. 

De nieuwe regel betekent dat reclamedrukwerk niet meer zonder uitdrukkelijke toestemming op de deurmat mag vallen. De nieuwe regelgeving is niet van toepassing bij de lokale kranten, zoals de Harderwijker Courant. Kranten met een informatief gehalte mogen wel verspreid worden, behalve bij adressen met een nee-nee sticker. De huidige stickers blijven ook hun werking houden. Harderwijk is niet de enige gemeente met dit systeem, er zijn meer gemeenten die het ja-sticker systeem gebruiken. Hier lees je daar meer over.

Met name huishoudens die nu géén brievenbus sticker hebben en ook graag reclamedrukwerk willen blijven ontvangen moeten ‘aan de slag’ om hun brievenbus op ‘groen’ te zetten. Met de groene ja-sticker kunnen huishoudens eenvoudig aangeven dat ze reclamedrukwerk willen blijven ontvangen.
Mogelijkheden voor ondernemers
Ondernemers in Harderwijk kunnen nog steeds gebruik maken van folderverspreiding. In de eerste plaats is het natuurlijk mogelijk om drukwerk te verspreiden zoals voorheen, waarbij je alle adressen met een ja-sticker bereikt.  Dat lijkt in eerste instantie een nadeel, maar kan ook een voordeel zijn omdat je nu zeker weet dat jouw boodschap in handen komt van consumenten die ook echt jouw boodschap willen lezen.
Ook is er de mogelijkheid om jouw boodschap geadresseerd te verspreiden. Op basis van 100% privacy-vriendelijke data kunnen we heel gericht huishoudens filteren op adresniveau, die je aan de hand van jouw doelgroep criteria wel of niet kunt bereiken. Daarmee ben je eigenlijk nog ‘groener’ dan het ja-sticker beleid, omdat de oplage over het algemeen vele malen lager is dan een huis-aan-huisverspreiding. Daartegenover staat dat de effectiviteit van je mailing enorm vergroot wordt en daarmee ook het response percentage. Win-win dus.
Benieuwd naar mogelijkheden voor verspreiding in Harderwijk? Bereken jouw huis-aan-huiscampagne of direct-mail campagne eenvoudig op ons platform. En als je vragen hebt mag je altijd contact met ons opnemen.
Huis-aan-huisverspreiding bestellen Direct Mail bestellen
Naar overzicht

Over de auteur

Verspreiden.com


De redactie van Verspreiden.com brengt je op de hoogte van het laatste nieuws in Nederland en België over huis-aan-huisverspreiding, direct-mail en drukwerk.
Meer over Verspreiden.com