17 juni 2021

H-a-h krant nog steeds veelgelezen massamedium

Het bereik van huis-aan-huiskranten is enorm hoog. Vrijwel elke Nederland leest ‘wel eens’ een huis-aan-huiskrant. Dit geldt voor 11,8 miljoen mensen en dat is goed voor maar liefst 80 procent van de bevolking. Tel daar bij op dat maar liefst 5,3 miljoen Nederlanders (36 procent) deze h-a-h krant wekelijks leest en je kunt concluderen dat de huis-aan-huiskrant nog steeds springlevend is.

De nieuwe Nationale Regio Monitor van het NOM wijst ook uit dat 4 op de 5 lezers kiest voor de papieren versie van de krant. Dat doen ze bovendien behoorlijk intensief. Driekwart van de lezers leest driekwart of meer van elke h-a-h krant. Adverteren in deze kranten is effectief. Het onderzoek wijst uit dat de helft van de lezers in actie komt na het lezen van een advertentie of aanbieding in de HAH-krant. Ze gebruiken de kranten graag als bron voor lokaal nieuws, maar letten dus ook goed op de aanbiedingen van winkeliers. Belangrijke lezers zijn de 35- tot 49- en gezinnen met jongere kinderen: voor veel ondernemers commercieel aantrekkelijke doelgroepen.

Meer weten?

De Monitor-cijfers maken ook duidelijk dat de HAH-kranten nog altijd flink hoger scoren dan de regionale dagbladen. Profiteren van dit bereik? Wij helpen je graag! Neem contact op met Verspreiden.com op 0113 70 02 02 of stuur je vraag naar support@trainews.nl.

Huis-aan-huisverspreiding bestellen Direct Mail bestellen
Naar overzicht

Over de auteur

Verspreiden.com


De redactie van Verspreiden.com brengt je op de hoogte van het laatste nieuws in Nederland en België over huis-aan-huisverspreiding, direct-mail en drukwerk.
Meer over Verspreiden.com