10 mei 2017

Genoeg reden om te communiceren met papier

Folders, flyers en direct mails hebben anno 2017 nog nauwelijks aan kracht ingeboet. Voor bepaalde doeleinden is print zelfs de beste keuze. We geven je vijf redenen om te kiezen voor drukwerk. Daarna weet je dat communiceren met papier nog steeds werkt.

1. Evenementen, feesten en partijen
Flyers zijn ideaal om feesten, partijen en evenementen onder de aandacht brengen bij een groot publiek. Verspreid ze huis aan huis of leg ze neer of deel ze uit. Als je zorgt voor een aansprekende lay-out is de kans groot dat jouw doelgroep de flyer bekijkt. Ook voor de detailhandel zijn flyers een aantrekkelijk medium, bijvoorbeeld om kortingsbonnen of aanbiedingen te verspreiden. Bied ze bijvoorbeeld aan in het winkelcentrum of plaats ze onder de ruitenwissers op de parkeerplaats. Dan kan jouw potentiële klant desgewenst direct zijn slag slaan.

2. Beleving
Als je goed hebt aangepakt, is een brochure aantrekkelijk om in te zien. Een brochure laat je potentiële klant jouw producten of diensten als het ware beleven. Om die reden wordt een goede brochure vaak een tijdje bewaard en meerdere keren doorgebladerd.

3. Cultuur kiest papier
De cultuursector omarmt papieren brochures. Bijna elke culturele instelling maakt jaarlijks een geprinte brochure informatie over optredens, exposities en voorstellingen. Een mooi vormgegeven, tastbare gids  versterkt het plezier dat mensen kunnen beleven aan uitgaan, optredens en kunst.

4. Kies de juiste mix
Natuurlijk kun je print heel goed combineren met andere media. Zo kun je met je flyer of brochure zorgen dat meer mensen je website bezoeken. Daar kunnen ze meteen actie ondernemen, zoals een aankoop doen of informatie aanvragen. Bovendien hebben studies aangetoond, dat mensen boodschappen die via verschillende kanalen bij hen terechtkomen, eerder accepteren.

5. Persoonlijk wérkt
Een persoonlijke en doelgerichte direct mail doet het goed. Noem de de geadresseerde bij naam en spreek hem (of haar) bijvoorbeeld aan op zijn interesses. Als je je doelgroep kent en over de adressen beschikt van bijvoorbeeld hobbykoks, zal het effect van een flyer in de brievenbus vlak voor de kerstdagen een groot effect hebben. Juist in een tijd van massacommunicatie waarderen mensen het als ze persoonlijk worden aangesproken.

Meer weten over drukwerk?
Of interesse in het verspreiden van folders of flyers? Dat regelen we graag voor je! Neem contact op met Verspreiden.com op 0113 70 02 02 of mail je vraag naar support@trainews.nl.

Huis-aan-huisverspreiding bestellen Direct Mail bestellen
Naar overzicht

Over de auteur

Verspreiden.com


De redactie van Verspreiden.com brengt je op de hoogte van het laatste nieuws in Nederland en België over huis-aan-huisverspreiding, direct-mail en drukwerk.
Meer over Verspreiden.com